10 beneficii impresionante ale ceaiului de afine
Frunzele de afin contin antioxidanti si substante nutritive, la fel ca si fructele pe care le produce planta. Majoritatea beneficiilor ceaiului de afine rezulta din concentratiile ridicate de antociani, compusi polifenolici si alti fitonutrienti, precum si vitamina A, C, B si K, potasiu, mangan, zinc si fier.
Consumul ceaiului de afine este o alegere inteleapta pentru oricine se confrunta cu simptome de cataracta, imunitate scazuta, dementa, Alzheimer, diabet, infectii renale, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala, osteoporoza, metabolism scazut, deficiente nutritionale si anemie.
Sanatatea inimii
Ceaiul de afine poate da un impuls sistemului cardiovascular prin mai multe moduri, incepand cu continutul ridicat de potasiu, care actioneaza ca vasodilatator pentru a reduce tensiunea arteriala si pentru a reduce riscul aterosclerozei, accidentului vascular cerebral si atacului de cord.
In al doilea rand, concentratia mare de proantocianidine reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
Functia cognitiva
Antioxidantii gasiti in ceaiul de afine va pot imbunatati in mod semnificativ functia cognitiva prin prevenirea stresului oxidativ si depunerea placii in creier.
Aceasta incetinire a conexiunilor neuronale este ceea ce duce la boala Alzheimer, dementa si alte boli neurodegenerative, iar compusii activi din ceaiul de afine va protejeaza de aceste afectiuni.
Digestie
Acidul galic este un antioxidant natural, prezent in ceaiul de afine, care poate reduce inflamatia in organism. Ajuta la reechilibrarea nivelurilor bacteriene in intestin, poate optimiza digestia, reduce disconfortul, crampele si balonarea si faciliteaza simptomele de constipatie si diaree.
Sistem imunitar
Sistemul imunitar poate fi sustinut atat de vitamina C, cat si de antociani. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe din sange si actioneaza ca un antioxidant, in timp ce antocianii vor cauta radicalii liberi si ii vor neutraliza inainte de a determina celulele sa sufere mutatii.
Vedere
Vitamina A, prezenta in ceaiul de afine, protejeaza si sustine sanatatea ochilor. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant, in special in apararea impotriva degenerarii maculare in retina si incetineste declansarea cataractei.