Medicina NaturistaRecomandate

11 alimente benefice pentru glanda tiroidă, chiar dacă nu ai probleme

Publicat de Patricia Esca pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Hipotiroidismul este un deficit pe termen lung al hormonilor tiroidieni. Această boală nu poate fi vindecată, dar poate fi controlată. Pentru a controla acest proces nu sunt necesare doar pastilele, ci și anumite alimente.

Glanda tiroidă joacă un rol foarte important. Motivul este că produce hormoni care reglează procesele metabolice din organism. Dacă un corp are o anumită deficiență de nutrienți, asta îi poate afecta negativ munca tiroidei.

Ce alimente sunt benefice pentru glanda tiroidă

1. Ton. La persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D, nivelul anticorpilor împotriva hormonilor crește și, în consecință, starea generală se deteriorează. Anticorpii deteriorează sistemul imunitar și „atacă” țesuturile glandei tiroide, provocând inflamații. O porție de ton conține norma zilnică a vitaminei D, deci ar trebui inclusă în dietă. De asemenea, se recomandă consumul de ouă de țară mai des.

2. Sardine. Acestea conțin acizi grași Omega-3, care întăresc sistemul imunitar și reduc inflamația.

3. Fasolea albă. Foarte puțin știu că hormonul tiroidian este influențat de deficitul de fier, iar o porție de fasole albă conține aproximativ 8 mg. Pentru o mai bună absorbție a acestui oligoelement în dietă ar trebui să se includă surse suplimentare de vitamina C. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că oligoelementul este slab combinat cu medicamente concepute pentru a trata glanda tiroidă, deci nu le luați în timp ce mâncați leguminoase. Aportul zilnic optim de fier pentru adulți este de 18 mg, iar pentru persoanele peste 50 – 8 mg.

4. Ceapă. Întărește sistemul imunitar și susține funcția tiroidiană.

5. Mere, pere, prune. Aceste fructe sunt bogate în fibre de gelatină și pectine, favorizează eliminarea metalelor grele. Iar astfel de metale se acumulează adesea tocmai din cauza hipotiroidismului. Este mai bine să mănânci fructe proaspete și decojite.

6. Semințele de dovleac. Conțin mult zinc și sunt minunate ca gustare. Semințele pot fi consumate crude sau prăjite. Semințele de dovleac pot fi înlocuite cu semințe de floarea soarelui.

7. Năutul. Hipotiroidismul provoacă adesea constipație, pentru a îmbunătăți starea este recomandat să adăugați la diferite feluri de mâncare năut, pentru că conține o mulțime de fibre și zinc. Aceste oligoelemente mențin o glandă tiroidă sănătoasă. Năutul poate fi pur și simplu amestecat cu ulei de măsline, adăugat la salate sau copt cu legume la cuptor.

8. Nuci. Acestea conțin seleniu, un mineral care este implicat în producția de hormoni tiroidieni. Este suficient să mănânci doar câteva nuci pe zi pentru ca organismul să primească o doză zilnică de mineral. De asemenea, nucile sunt antioxidanți excelenți.

9. Afine. Compoziția acestei boabe include compuși antioxidanți care previn tulburările tiroidiene.

10. Ulei de măsline, semințe de in sau susan. Aceste uleiuri conțin acizi grași Omega-3 și Omega-6, care sunt benefici pentru glanda tiroidă.

11. Alge marine. Acestea conțin mult iod și este pur și simplu necesar pentru glanda tiroidă. Dieta poate include nu numai alge, ci și pește gras, ouă de casă și produse lactate naturale.

Dacă aveți probleme cu tiroida, este recomandat să excludeți din dietă mâncarea rapidă, conservele, carnea grasă, produsele de patiserie și cofetăria, cafeaua tare, băuturile carbogazoase și alcoolice.

Dacă de multe ori vă simțiți obosit, creșteți în greutate fără un motiv anume, părul a devenit fragil și pielea este uscată, atunci este timpul să aveți grijă de glanda tiroidă. Includeți în alimentele care sunt bune pentru glanda tiroidă și veți putea scăpa de multe probleme.