Medicina NaturistaRecomandate

40 de smochine în 40 de zile: acest remediu natural puternic repornește corpul!

Smochinele sunt un fruct extrem de util și ar trebui consumate mai des, atât proaspete, cât și uscate, dar iată o rețetă grozavă care repornește literalmente corpul. Smochinele în ulei de măsline sunt cel mai bun medicament când vine vorba de bacteriile din stomac .

Smochinele uscate se pun într-un borcan de sticlă, apoi se toarnă cu ulei de măsline de calitate, de casă, nerafinat (presat la rece, virgin). Poți și smochinele în sferturi… Rețeta originală o poți citi mai jos.

Una dintre cele mai frecvente cauze de inflamație a stomacului și a bolilor stomacale în general este bacteria Helicobacter pylori, o bacterie patogenă gram-negativă, spirală și mobilă descoperită în 1982.

de oamenii de știință australieni. Până atunci, medicii credeau că cauza simptomelor gastritei erau alcoolul, alimentele picante, acre, fumatul etc.

H.pylori cauzează mai mult de 90% din ulcerele de colon și până la 80% din ulcerele gastrice. Este un extremofil, una dintre puținele bacterii adaptate vieții în condiții extrem de acide, precum cele din stomac. Există enzime speciale (ureazele) care îi creează un spațiu mai mic cu o valoare adecvată a pH-ului.

Un număr mare de oameni sunt purtători ai acestei bacterii (care devine și ea parte a microflorei naturale), dar nu își dau seama, deoarece nu provoacă niciun simptom sau infecție. Pe lângă tractul digestiv, se găsește și în mici răni din cavitatea bucală, depozite dentare, salivă și fecale.

Din fericire, medicina naturista are un remediu foarte eficient si foarte simplu. Pentru tratament, smochinele uscate sunt folosite în combinație cu ulei de măsline . Se știe că smochinele au fost folosite în urmă cu mai bine de o mie de ani, dar din motive necunoscute sunt mai puțin neglijate în dieta astăzi.

O rețetă originală pentru o cură naturală din smochine

INGREDIENTE NECESARE:

  • 40 de smochine uscate
  • ulei de măsline de calitate presat la rece

LA CE AJUTĂ:

  • reglează activitatea tractului gastro-intestinal;
  • ajută la pierderea în greutate;
  • este bogat în calciu ușor digerabil, necesar persoanelor cu intoleranță la lactoză;
  • Este bogat în potasiu, care întărește inima;
  • conține o cantitate imensă de antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și sănătatea generală;
  • îmbunătățește starea pielii și încetinește îmbătrânirea;
  • ajută la insomnie;
  • ajută la tratarea bacteriilor din stomac.

PROCEDURA DE RETETA:

Puneți smochinele într-un borcan de sticlă și acoperiți-le cu ulei de măsline. Închideți recipientul cu un capac și lăsați-l la frigider. După 40 de zile puteți lua deja acest medicament.

Aplicație:

1 smochina impreuna cu putin ulei de masline pe stomacul gol. Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, este necesară armonizarea dietei cu tratamentul. Mănâncă alimente gătite, ușoare, fără multe condimente, nu foarte acre și foarte picante. Evitați carnea și mezelurile curate. Mănâncă cât mai multe alimente proaspete.

Comentariul Magdei Milosheska: „40 de smochine coapte și 700 ml de ulei de măsline presat la rece se lasă să stea 40 de zile. Apoi dimineata cate o lingura cu zeama de la o lamaie si doua cuburi de zahar. Se bea 40 de zile fara intrerupere. Testat și de succes! Se bea atat primavara cat si toamna, de doua ori pe an – testat personal.

Citeste si: Beneficiile terapiei cu frunze de dafin pe o perioadă de 3 zile pentru sănătatea oaselor și articulațiilor