Medicina NaturistaRecomandate

5 metode naturiste pentru căderea părului – Foarte simple, cu efecte vizibile și majore

Căderea părului este o problemă care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr sau strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal.

Cert este faptul că indiferent de cauze, interne sau externe, pierderea podoabei capilare este un motiv de îngrijorare pentru toate femeile. Însă nu trebuie să uităm că în mod normal putem pierde 100 de fire de păr, pe zi.

Vă propunem 5 tratamente împotriva căderii părului, care au efecte vizibile și majore asupra podoabei capilare.

Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou

Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Masca formată se aplică pe păr (se masează scalpul) şi se lasă 40-50 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se spală cu șampon şi se dă părul cu balsam.

Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa spălaţi bine părul cu şampon. Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască, se lasă pe păr timp de 3-4 ore, după care se spală părul.

Brusture, ardei iute şi urzici

Foarte bune în lupta împotriva căderii părului sunt tincturile de la magazinele naturiste. Printre ele se numără tinctura de ardei iute, de brusture sau de urzică.

Amestecă câte o lingură din cele trei tincturi şi masează scalpul seara înainte de culcare. Dimineaţa spală bine părul şi foloseşte şi balsam pentru că tincturile îţi vor face părul mai aspru. Încearcă să-ţi aplici această mască de două ori pe săptămână, cel puţin o lună de zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Masaj cu mălai

Mălaiul este foarte bun pentru podoaba capilară. Masează bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute. Apoi, scutură bine mălaiul, dar nu spăla părul. Acest tratament se repetă 2-3 zile, abia apoi se spală bine părul.

Ajutor din partea usturoiului

Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplică această mască pe păr şi dormi cu ea toată noaptea. Dimineaţa, spală bine părul cu şampon.

Rezolvare din interior

O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism. Bea zilnic suc de morcovi sau un suc format dintr-o banană, miere, iaurt şi lapte degresat. De asemenea, poţi consuma timp de 2-3 săptămâni oţet de mere adăugat într-un pahar cu apă.