Medicina NaturistaRecomandate

6 reguli japoneze importante pentru cei care doresc să fie mai puternici și mai sănătoși

Deoarece inginerul japonez și profesorul de Aikido Katsuzo Nishi era slab, medicii i-au spus familiei că va muri înainte de a împlini 20 de ani. Pentru a-și îmbunătăți sănătatea , familia l-a trimis la o mănăstire budistă. A petrecut 3 ani acolo pentru a învăța diferite tehnici de meditație și manevrare a sabiei.

Căutând diferite modalități de a-și îmbunătăți sănătatea, Katsuzo a citit și cărțile din perioada sa contemporană scrise de medici moderni și lucrările științifice antice ale medicinei estice și europene. Cu toate acestea, el a inițiat o serie de studii care și-au scris propriile metode de întărire a corpului. Cartea a fost publicată în 1927, când autorul avea 44 de ani.

Astăzi, vă vom oferi câteva informații pentru a vă face o idee despre metodele lui Katsuzo, care au fost scrise acum 90 de ani și au câștigat mulți adepți în întreaga lume.

Regula 6: Un spate puternic:

După cum știm cu toții, cocoașa poate provoca multe probleme pentru organele noastre interne. De aceea este atât de important să fii atent la postura ta în timpul zilei și chiar și noaptea. Katsuzo susține că o coloană vertebrală dreaptă te face să te înalți cu 2 cm și chiar are efecte benefice atât asupra organelor digestive, cât și asupra sistemului circulator .

Regula 5: o rolă rigidă în locul unei perne:

Japonezii cred că scolioza gâtului este primul semn că viața unei persoane va fi scurtă. Putem controla poziția capului nostru în timpul zilei, dar nu este posibil să exercităm acest control pe timp de noapte. De aceea, Katsuzo sugerează să folosim o pernă sau o rolă fermă și să o așezăm pe a treia și a patra coloană vertebrală a gâtului nostru.

Regula 4:  Exercițiu  ”peștele de aur” :

* Luați poziția de a sta drept pe o suprafață dură.
* Extindeți mâinile în sus.
* Așezați tălpile picioarelor pe verticală pe sol.
* Extindeți talpa piciorului stâng înainte și ridicați mâinile stângi în sus fără a le ridica de la sol. Repetați aceeași mișcare pentru mâna dreaptă și talpa picioarelor. Efectuați acest exercițiu timp de patru minute.
* Aduceți mâinile împreună și așezați-le sub gât, astfel încât să fie în concordanță cu coloana a treia și a patra. Aduceți picioarele împreună și extindeți încet picioarele în lateral. Mutați-vă picioarele spre dreapta și spre stânga pentru a vă face corpul să vibreze. Continuați să practicați acest exercițiu timp de două minute.

Regula 3: Îmbunătățiți circulația capilară :

* Așezați-vă pe o suprafață dură și plană.
* Așezați o rolă rigidă pe a treia și a patra coloană vertebrală a gâtului.
* Ridicați picioarele și brațele, îndoiți coatele și genunchii încet și încercați să vă relaxați cât mai mult posibil.
* Agitați-vă brațele și picioarele. Repetați acest exercițiu între unu și trei minute.

Regula 2: Împreună cu palmele și tălpile:

Poziția inițială: întindeți-vă pe o suprafață dură și plană, așezați o rolă tare sub a treia și a patra coloană vertebrală a gâtului. Îndoiți genunchii, astfel încât să nu-i separe de pământ și să aducă tălpile picioarelor împreună. Continuați să practicați acest exercițiu timp de 10 minute.

 1. Aduceți palmele împreună perpendicular pe corp și apăsați vârful degetelor ambelor mâini. Repetați această mișcare, dar de această dată apăsați toate palmele împreună. Continuând să apăsați, ridicați palmele în sus și apoi în cavitatea abdominală.
 2. Așezați palmele (încă împreună) spre partea din spate a capului, fără a le schimba poziția. Apoi introduceți-l înapoi în cavitatea abdominală.
 3. Așezați palmele (încă împreună) înapoi în cavitatea abdominală și deplasați-le spre picioare. Mutați mâinile înainte și înapoi de la piept la inghină de 10 ori. Apoi ridicați mâinile unite perpendicular pe cavitatea abdominală, deplasați-le spre picioare și puneți-le în cele din urmă pe ceafă.
 4. Așezați partea din spate a mâinilor în cavitatea abdominală, ridicați palmele și mișcați picioarele înainte și înapoi, păstrând tălpile picioarelor unite.
 5. Combinați mișcările mâinilor și picioarelor. Dacă simțiți orice durere, reduceți numărul de repetări. Reveniți la poziția inițială și odihniți-vă 10 minute cu ochii închiși.

Regula 1: Exercitarea coloanei vertebrale și a stomacului:

Poziția inițială: stai cu picioarele încrucișate și cuplează tălpile „superioare”; coborâți ușor umerii. Repetați ambele exerciții de 10 ori. După fiecare exercițiu, faceți următoarele: întindeți brațele în fața dvs., perpendicular pe podea. Înclinați capul spre stânga și priviți spre spate. Faceți aceeași mișcare pentru partea dreaptă. Efectuați aceste exerciții cu mâinile ridicate.

 1. Mutați-vă umerii în sus și în jos fără a vă schimba poziția brațelor.
 2. Mutați-vă mâinile înapoi în poziția inițială și înclinați încet capul spre umărul stâng. Repetați aceeași mișcare pentru umărul drept.
 3. Așezați mâinile pe tălpile picioarelor și ridicați capul extinzând bărbia în sus. Înclinați capul în jos, astfel încât bărbia să vă atingă pieptul.
 4. Ținând brațele paralele cu podeaua, ridicați-le în lateral și îndoiți coatele. Așezați-vă mâinile în fața feței, aduceți spatele rotunjit și atingeți bărbia la piept. Apoi deschideți mâinile în lateral, uniți omoplații, îndreptați-vă spatele, înclinați în cele din urmă capul înapoi și rămâneți în această poziție timp de 7 secunde.
 5. Luați poziția de plecare și efectuați prima mișcare mișcându-vă umerii în sus în timp ce inspirați și în jos în timp ce expirați.
 6. Stând în poziția inițială a exercițiilor din spate și stomac, întindeți-vă la dreapta și la stânga, întinzându-vă și relaxându-vă stomacul timp de 10 minute.

Katsuzo Nishi știa fără îndoială că totul este deja în noi pentru a fi sănătos. Trebuie doar să nu mai fim leneși și să folosim aceste resurse prețioase pe care le avem.