Recomandate

6 Remedii naturale care scot secrețiile din plămâni în cel mai scurt timp

6 Remedii de casă  care scot secrețiile din plămâni în cel mai scurt timp

Perioada răcelilor, a tusei și a nasului înfundat a sosit în același timp cu vremea fulgerătoare. Încercați să preveniți boala, dar dacă răcești, folosește următoarele metode pentru a calma tusea.

1) Ridichea neagra

Luati o ridiche neagră de mărime medie și spălați-o  bine. Tăiați partea de sus, adânciți o gaură în interior cu o lingură, apoi umpleți-o pe jumătate cu miere.

Acoperiți ridichea cu vârful tăiat și lăsați să stea 12 ore. Luați o linguriță din lichidul rezultat la fiecare oră.

2) Pere

Perele fierte și curățate reduc tusea, precum și febra. Pune o pară tăiată în bucăți mai mici în 500 ml apă și gătește timp de 20 de minute.

Se acopera, se lasa sa stea 2 ore, se filtreaza si se bea 100 ml de suc la fiecare patru ore. Odată răcit, fierbem perele și le putem mânca.

3) Banana, ceapa

Avem nevoie de 2 banane, 1 ceapă mai mică și 400 ml de apă. Se pune ceapa la fiert cu  coaja si se fierbe pana cand apa se evapora la jumatate din volum.

Între timp, zdrobiți bananele într-o pulpă. Se strecoară sucul de ceapă și se amestecă cu banana. Copiii vor adora acest amestec cu un gust plăcut, depășind gustul oricărui medicament.

4) Pentru a trata infecția respiratorie și pentru a va menține sănătoși, mâncați 3-4 felii de ghimbir în fiecare zi sau beți câteva cești de ceai de ghimbir. Iată cum să preparați ceaiul.

Ingrediente:

  • 6-7 felii de ghimbir
  • 2 cești de apă
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de piper negru

Mod de preparare:

Se pune apa pe foc într-o oală, apoi se adaugă ghimbirul și porumbul când se începe să fiarbă. Apoi, acoperiți oala și lăsați amestecul să fiarbă pentru un minut, apoi reduceți căldură și fierbeți timp de 5-7 minute. Luați apa de pe foc și lăsați-o să se răcească, apoi adăugați o linguriță de miere organică. Bea 2-3 cești de ceai de ghimbir în fiecare zi pentru a ușura congestia și a respira mai ușor.

5)Turmericul conține curcumină, un compus care are proprietăți antibacteriene puternice. Iată cum să utilizați condimentul pentru a trata infecțiile respiratorii:

Ingrediente:

  • 1 linguriță de turmeric
  • ½ linguriță de sare
  • Un pahar de apă caldă

Mod de preparare:

Se adaugă turmericul într-un pahar de apă caldă și se amestecă bine, apoi se adaugă sarea și se amestecă din nou. Înghițiți soluția pentru câteva minute de 3-4 ori pe zi pentru a reduce cantitatea de flegm în piept și pentru a lupta împotriva infecțiilor respiratorii. Gargara cu apă sărată poate de asemenea ajută – apa caldă vă va liniști gâtul, în timp ce sarea va distruge bacteriile.

6)

Gargară cu apă sărată

Se amestecă o lingură de sare de masă într-un pahar cu apă fierbinte. Faceti gargară cu acest amestec câteva minute, de 3 ori pe zi. Nu înghiți! Te vei simți mult mai bine după câteva minute de gargară.