Medicina NaturistaRecomandate

7 moduri de a trata și preveni arsurile la stomac acasă

V-ați săturat să căutați modalități de ameliorare a arsurilor la stomac? Se pare că soluția poate fi mult mai simplă decât crezi: nu trebuie decât câteva modificări în obiceiurile tale pentru a scăpa și a preveni arsurile la stomac.

Alegeți cea mai bună poziție de dormit

Modul în care dormi este foarte important. Pentru persoanele cu arsuri la stomac, cea mai bună poziție de somn este pe partea stângă, deoarece ajută la digestie. O altă modalitate este să dormi cu partea superioară a corpului ridicat, deoarece împiedică scurgerea acidului stomacal în esofag. Cu toate acestea, rețineți că ridicarea capului numai cu perne nu va ajuta, așa că găsiți o modalitate de a ridica tăblia de aproximativ 15 cm.

Fii atent la ce mănânci

Evitarea alimentelor acide poate fi cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a preveni arsurile la stomac. Lista include citrice, cafea și băuturi cofeinizate, mentă, roșii, alcool (în special vin roșu), ciocolată, usturoi, ceapă și alimente picante.

Și, bineînțeles, stai departe de mâncarea nedorită și de alimentele procesate – cu cât mănânci mai bine, cu atât corpul tău le va digera mai bine!

Fii atent la modul în care mănânci

Continuarea temei nutriției: nu înghiți mâncarea. Mănâncă încet, mestecă meticulos și împarte cantitatea zilnică de mâncare: în loc să iei 2 mese uriașe în timpul zilei, preferă 5 mâncăruri mai mici. Nu mâncați prea multe alimente calde sau reci.

Un alt lucru important de reținut: așteptați cel puțin 2 ore după ce ați mâncat înainte de culcare – nu alergați la frigider noaptea!

Ai grijă de corpul tău

Aceasta înseamnă să renunți la fumat și alcool și să slăbești. Un corp sănătos contribuie cu siguranță la stabilizarea proceselor gastro-intestinale.

S-ar putea să fiți încântați să auziți că pierderea chiar și a câtorva kilograme poate aduce o ușurare rapidă a arsurilor la stomac. Studii recente arată acest lucru. Oamenii de știință nu sunt încă siguri cum funcționează acest lucru, dar una dintre speculații este că prea multă grăsime exercită o presiune suplimentară asupra stomacului, determinând creșterea lichidului gastric. Deci, dacă nicio altă modificare a stilului de viață nu vă ajută să luptați împotriva arsurilor la stomac, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități sănătoase de a obține un IMC sub 25.

Mănâncă superalimente

În ceea ce privește combaterea și prevenirea arsurilor la stomac, superalimentele vor ajuta: legume, fructe non-citrice, ghimbir, ovăz, carne slabă și albușuri de ou. Ce au toate în comun? Acestea nu provoacă reflux acid, ajută sistemul digestiv să funcționeze corect (de exemplu, conțin fibre) și toate sunt sărace în grăsimi.

Și vorbind despre grăsimi: nu ar trebui să le excludeți niciodată complet din dietă! Dimpotrivă: ar trebui să consumi doar cele sănătoase. Pot fi găsite în ulei de măsline și ulei de floarea soarelui, avocado, nuci și semințe de in. Apropo, semințele de floarea-soarelui sunt un remediu excelent pentru uz casnic în timpul arsurilor la stomac!

Nu purtați îmbrăcăminte strânsă

Acest lucru poate suna puțin neașteptat, dar este dovedit: hainele și centurile strânse exercită o presiune suplimentară asupra abdomenului și determină o creștere a cantității de lichid din stomac. Prin urmare, schimbarea garderobei poate să nu fie o idee atât de rea. Unii oameni și-au redimensionat toate hainele.

Reduceți nivelul de stres

Oamenii de știință nu sunt încă siguri dacă stresul înrăutățește arsurile la stomac, dar știu că cu siguranță o face. O teorie este că stresul ne face să fim mai atenți la diferite afecțiuni fizice, inclusiv la acidul esofagian.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor teoriilor, știm cu toții cauza arsurilor la stomac înainte și în timpul întâlnirilor importante, deciziilor dificile și momentelor dificile în general. Deci, faceți tot ce puteți pentru a menține stresul scăzut: încercați niște yoga, luați lecții de dans sau luați un animal de companie – orice vi se potrivește!