Medicina NaturistaRecomandate

7 remedii pe bază de suc de cartofi – Tratează orice imperfecțiune a pielii și a părului

Sucul de cartofi se mândrește cu un conținut bogat de cupru, potasiu, sulf și vitamine și se poate folosi cu succes pentru a prepara rețete de înfrumusețare. De asemenea, tratează eficient și problemele estetice ușoare.

Cum extragem sucul de cartofi?

Spălați bine cartofii și tăiați în bucățele. Puneți în storcător sau dați cartofii prin răzătoare și stoarceți sucul. Sucul se folosește întotdeauna proaspăt.

Suc de cartofi pentru îngrijirea pielii

Sucul de cartofi aplicat regulat pe piele tratează petele, arsurile solare, cearcănele, petele pigmentate și liniile fine. Se poate adăuga și în rețetele de înfrumusețare deoarece contribuie la rezolvarea problemelor legate de frumusețe:

1. Efect natural de iluminare a pielii

Amestecați suc de cartofi cu suc de lămâie, în cantătiți egale. Împreună, aceste două sucuri pot face minuni în ceea ce privește albirea pielii. Amestecul se aplică pe petele întunecate, regulat, până acestea dispar.

2.Anti-îmbătrânire

Îmbătrânirea este un proces natural care vine cu probleme precum linii fine, riduri sau uscarea pielii. Sucul de cartofi poate ajuta în toate aceste cazuri.

Amestecați suc de cartofi cu iaurt, în proporții egale și încorporați și 1 lingură de ulei de măsline. Aplicați masca pe față pentru a vă hidrata pielea, pentru a reduce semnificativ semnele îmbătrânirii și pentru a elimina cearcănele.

3.Curățarea porilor

Amestecați 5 linguri de suc de cartofi cu 1 lingură de bicarbonat într-o cană cu apă. Aplicați amestecul pe față pentru a curăța în profunzime porii pielii.

4.Pentru o piele cu textură perfectă

Amestecați suc de cartofi, suc de lămâie și argină până se formează o pastă. Aplicați masca pe față pentru a obține o piele impecabilă, fără pete, acnee sau sebum.

5.Ochi umflați

Amestecați cantități egale de suc de cartofi cu suc de castraveți. Aplicați amestecul pe pielea din jurul ochilor și lăsați să acționeze timp de 15 minute. Aceste două sucuri au proprietăți calmante și tratează eficient cearcănele.

Suc de cartofi pentru îngrijirea părului

1.Suc de cartofi pentru căderea părului

Amestecați suc de cartofi cu 1 albuș de ou și miere. Aplicați masca pe păr și lăsați-o să acționeze timp de 2 ore după care șamponați și clătiți.

2.Suc de cartofi pentru un păr strălucitor

Amestecați suc de cartofi cu aloe vera, aplicați masca pe păr.