Medicina NaturistaRecomandate

8 băuturi de dimineață pentru a vă curăța corpul de toxine. Cu siguranță unul din ele o sa va placa

8 băuturi de dimineață pentru a vă curăța corpul de toxine. Cu siguranță unul din ele o sa va placa

Detoxifierea este o modalitate excelentă de a elimina deșeurile și toxinele acumulate din intestin, precum și radicalii liberi și paraziții dăunători.

Pentru a menține funcționarea corectă a intestinului, trebuie să vă curățați bine corpul din când în când.

Apa de lamaie

Deși este o băutură simplă, apa cu lămâie îți aduce beneficii pentru sănătate care sunt pur și simplu impresionante.

Consumul de apă cu lămâie ar trebui să fie primul lucru pe care îl faci când te ridici din pat dimineața. Poate îmbunătăți digestia și, de asemenea, eficientiza procesul de detoxifiere.

Are o structură atomică similară sucurilor digestive din stomac, promovând astfel producerea de bilă. Acest lucru face ca alimentele să se miște mai ușor în jurul corpului.

Apa cu lămâie conține enzime și acizi care pot stimula detoxifierea generală a corpului și a pielii, precum și nivelurile de insulină.

2. Suc de sfeclă roșie

Ficatul este responsabil pentru mai mult de 500 de funcții corporale, dintre care multe sunt implicate în detoxifierea organismului. Conținutul bogat de antioxidanți, vitamine, calciu și fier fac din această băutură un mijloc eficient de detoxifiere a organismului.

Puteți prepara suc de sfeclă sau îl puteți adăuga în smoothie.

3. Ceai din rădăcină de păpădie

Păpădia poate sintetiza și metaboliza grăsimile și colesterolul, poate descompune și stoca aminoacizii, care sunt cruciale pentru detoxifierea ficatului.

În plus, ajută la stimularea și menținerea producției de bilă, îmbunătățind astfel sistemul nostru digestiv.

Se recomandă să beți o ceașcă de ceai de păpădie dimineața.

4. Suc de morcovi

Sucul de morcovi, cunoscut și sub denumirea de „suc minune”, este plin de antioxidanți și enzime numite carotenoide, care alimentează organismul cu substanțe nutritive importante.

Acest suc acționează ca un mijloc puternic de curățare a ficatului, care elimină toate toxinele din organism.

5. Lapte auriu din turmeric

Suntem cu toții familiarizați cu efectele turmericului asupra sănătății. Laptele auriu este o modalitate excelentă de a obține toate beneficiile sale pentru sănătate din turmeric.

Vă poate curăța sângele și vă poate elimina impuritățile din corp. În plus, ajută semnificativ în procesul de detoxifiere a ficatului.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a-l prepara:

• 1 lingurita curcuma

• 2 cani lapte sau lapte de cocos îndulcit cu miere

• 1/2 linguriță scorțișoară

• 1 linguriță miere crudă sau sirop de arțar

• vârf de piper

• o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă sau 1/4 linguriță de condiment de ghimbir

• un vârf de condiment Cayman (opțional)

Bateți toate ingredientele într-un blender până obțineți un amestec neted. Apoi se toarnă într-o oală și se încălzește la foc mic timp de 3-5 minute. Cu toate acestea, nu îl fierbeți.

6. Suc de patrunjel

Sucul de patrunjel este plin de antioxidanti, enzime, minerale si vitamine. Are efecte puternice de curățare și este foarte eficient în detoxifierea ficatului și a rinichilor.

Încercați să îl adăugați la alte sucuri de legume și fructe, cum ar fi lămâie, castravete , morcov, țelină și suc de pepene verde.

7. Apă din semințe de in măcinate

Semințele de in sunt bogate în fibre, ceea ce este esențial pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Pot stimula mișcările intestinului și pot elimina substanțele toxice din organism. În plus, te mențin mai plin mai mult timp și astfel te ajută să slăbești.

Pentru a include semințele de in în dieta ta, pur și simplu înmoaie-le în smoothie-uri, cereale sau adaugă-le în apă.

8. Suc de prune

Sucul de prune este foarte benefic pentru sănătatea generală, în special pentru detoxifierea organismului. Este bogat în antioxidanți, fier, beta-caroten și potasiu.

Are capacitatea de a elimina deșeurile din intestinul gros datorită conținutului ridicat de fibre. În plus, poate reduce nivelul zahărului din sânge și al colesterolului.

Puteți prepara suc de prune sau îl puteți adăuga în smoothie.