Medicina NaturistaRecomandate

9 alimente care ard grăsimile văzând cu ochii – Nu ai cum să nu slăbești dacă le consumi regulat

Întrucât trăim într-o perioadă în care se fac multe studii cu privire la proprietățile pe care le au alimentele consumate, putem profita de acestea pentru a urma o dietă echilibrată care să ne ajute să scăpăm de eventualele kilogramele în plus dar și pentru a ne asigura o viață sănătoasă.

Există o varietate de alimente care au capacitatea de a ajuta la arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului. Tot ce trebuie să facem este să includem aceste alimente în dieta zilnică.

Semințe de chia

Semințele de chia conțin polifenoli și flavonoizi, au de 3 ori mai mulți antioxidanți decât coacăzele și conțin și o cantitate generoasă de acizi grași Omega-3. Aceste semințe, odată ajunși în tractul digestiv, își măresc volumul și astfel mențin senzația de sațietate ore întregi.

Se pot adăuga în iaurt, în salate sau se poate prepara o budincă din ele: se amestecă 4 linguri de semințe de chia cu 1 cană de lapte de migdale sau de suc și se lasă deoparte 15 minute, până amestecul devine cremos.

Semințe de in

Semințele de in sunt cea mai bogată sursă de acizi alfa-linoleici. Au capacitatea de a accelera metabolismul și de a menține senzația de sațietate, de a reduce apetitul. De asemenea, semințele de in reduc și inflamația care poate fi una dintre cauzele care provoacă stocarea kilogramelor în plus.

Se pot adăuga într-un pahar cu apă, în salate, în aluatul de pâine sau în iaurt.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac au capacitatea de a regla glucoza, de a echilibra organismul din punct de vedere hormonal și astfel, de a facilitate procesul de slăbire (se cpnsumă regulat, pe post de gustare).

Sunt și o sursă generoasă de zinc și de magneziu, echilibrând și proteinele și carbohidrații din organism.

Avocado

Atunci când vorba de topirea grăsimilor și de accelerarea metabolismului, avocado este unul dintre cele mai eficiente alimente. Este o sursă generoasă de potasiu și ajută la eliminarea excesului de apă din organism și la diminuarea celulite, de asemenea.

Se consumă dimineața, cu un pic de sare și zeamă de lămâie, cu un ou fiert și o roșie, pe o felie de pâine prăjită.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și un efect de încălzire asupra organismului cu ajutorul căruia stimulează metabolismul. De asemenea, are o funcția de inhibitor al apetitului. Se poate consuma sub formă de ceai sau se poate adăuga în diverse mâncăruri.

Muștar

Potrivit studiilor, semințele de muștar potențează rata metabolică cu 25% iar acest lucru înseamnă că ajută la arderea mai eficientă a caloriilor. Se poate adăuga în sosurile pentru salată.

Oțet de mere

Oțetul de mere nepasteurizat are un conținut bogat de acid acetic, potasiu, enzime, probiotice și vitamina B. Are capacitatea de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge, de a reduce insulina și se a spori senzația de sațietate după mese, contribuind astfel la arderea grăsimilor.

Se poate adăuga la salate, iar în lipsa problemelor cu stomacul se poate ia câte 1 linguriță diluată într-un pahar cu apă, pe stomacul gol.

Scorțișoară

Scorțișoara are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, de a scădea colesterolul rău și trigliceridele. Această mirodenie se recomandă mai ales persoanelor care au diabet sau un risc crescut de diabet. Se poate adăuga în mâncăruri indiene, într-o cană cu lapte cald sau se poate pregăti un ceai de scorțișoară și sunătoare.

Broccoli

Broccoli are un conținut generos de o substanță numită glucorafanin. Această substanță are un efect protector împotriva substanțelor poluante care cauzează creșterea în greutate.

Se poate consuma ca atare, fiert sau se poate pregăti la abur alătur de 200 de grame de pește, condimentat cu sare, usturoi pisat și zeamă de lămâie.