Medicina NaturistaRecomandate

9 secrete ale pielii perfecte pe care femeile frumoase nu ți le vor spune niciodată

Dacă nu ai primit o piele perfectă de la mama natură, nu e cazul să te întristezi. O poți dobândi printr-o rutina potrivită.
Noi am dori să vă împărtășim câteva secrete care vă vor ajuta să obțineți și să vă păstrați pielea perfectă pentru mulți ani de acum încolo.

1. Când vă spălați folosiți metoda „4-2-4”

Metoda „4-2-4” : 4 minute petrecute aplicând și masând ulei hidrofil pe față, apoi 2 minute masare cu o cremă purificatoare. După ce ați făcut acest lucru, mai petreceți 4 minute clătind pielea cu apă. Acest tip de proces de curățare este cunoscut sub numele de curățare în 2 etape.

2. Folosiți un burete Konjac

Pentru a vă curăța cât mai bine pielea, puteți folosi un burete special konjac – acesta este un burete produs din rădăcinile plantei konjac. Înainte de a îl folosi, lăsați-l la înmuiat în apă caldă câteva minute pentru a-l face moale. Apoi stoarceți-l ușor și curățați-vă fața cu el folosind mișcări circulare, începând de la frunte și coborând până la bărbie.

3. Oferă-i feței tale un răsfăț deosebit


Oferă-i feței tale un răsfăț deosebit în profunzime o dată pe săptămână cu o rutină specială de înfrumusețare formată din seruri, emulsii și esențe.
În Asia, de exemplu, femeile pot folosi până la 17 produse pentru a-și îngriji tenul. Toate produsele de înfrumusețare speciale trebuie aplicate în felul următor: mai întâi, aplicați acele produse cu o textură ușoară, apoi cele mai grele și, în cele din urmă, trebuie aplicate cele mai groase creme și emulsii. În acest fel, pielea ta va putea absorbi cantitatea maximă de ingrediente de restaurare.

4. Protejați-vă fața de efectele luminii ultraviolete pe tot parcursul anului

Ia-ți ochelarii de soare și umbrela! Acesta este un mod eficient de a vă proteja pielea împotriva acelor raze de soare care te pot afecta chiar și într-o zi cu nori. Nu uita să folosești creme SPF pentru a te proteja de efectele de îmbătrânire induse de lumina soarelui.

5. Folosește apă de orez pentru a-ți face tenul frumos


Timp de secole, apa de orez a fost folosită pentru a spori frumusețea pielii și a părului. Spălarea regulată a feței cu apă de orez vă va face pielea moale și flexibilă și îi va îmbunătăți luminozitatea și fermitatea. Această licoare miraculoasă poate fi utilizată și pentru îmbunătățirea stării părului: poate acționa ca un clătitor bun atunci când vreți să îndepărtati șamponul din păr.

6. Adăugați mentă și ceai verde la colecția dvs. de produse cosmetice

Menta și ceaiul verde sunt elemente importante în îngrijirea pielii. Aceste produse sunt conținute în diferite măști de față, creme anti-îmbătrânire, emulsii, uleiuri și infuzii – și aceasta nu este lista completă. Utilizarea regulată a mentei și a ceaiului vă va face pielea mult mai sănătoasă și o va ajuta să strălucească.

7. Transformați produsele de curățare într-o spumă înainte de a le aplica pe față

Atât bărbații cât și femeile ar trebui să evite aplicarea prin frecare a produselor cosmetice pe piele. În schimb, ar trebui să le aplice cu mișcări ușoare de masaj, ceea ce ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, întărește procesele de restaurare și ajută la întinerirea celulelor. De asemenea, ar fi bine să transformați produsele într-o spumă – folosiți săculeți de plasă special concepuți în acest scop.


8. Albirea pielii

Pentru a obține cele mai bune rezultate, va trebui să vă spălați pielea și să aplicați o mască de albire a pielii.
Se pune 1/2 linguriță de zahăr și 1 linguriță pulbere de lemn de santal. Se amestecă bine. Mai ai nevoie de o jumătate de roșie feliată pentru spălare. Frecați ușor pielea cu roșia și amestecul de lemn de santal timp de 5-10 minute. Strângeți roșia pentru a aplica sucul în mod corespunzător. Apoi spălați-vă pielea cu apă normală.

Pentru prepararea măștii de albire a pielii, radeți un cartof și stoarceți sucul. Se toarnă 2 lingurițe de făină de orez într-un castron și se adaugă 1 linguriță de miere, 4 lingurițe de suc de cartofi și 3 lingurițe de suc de lămâie. Se amestecă bine. Aplicați un strat gros de mască pe piele și lăsați să acționeze 30-40 de minute. Apoi masați ușor timp de 2-5 minute. Spălați-l cu apă călduță.

9. Folosiți uleiuri


Nu doar pe fața ta! Puteți folosi uleiuri organice – ulei de cocos, ulei de avocado și chiar ulei de măsline – pe diferite părți ale corpului și pentru a obține diferite efecte. Uleiul de nucă de cocos vă va hrăni pielea, iar uleiul de măsline vă va oferi un bronz impecabil, fără a vă deteriora pielea.