Medicina NaturistaRecomandate

Acest aliment obișnuit protejează împotriva accidentului vascular cerebral, infarctului și chiar a cancerului

Este o mâncare cu adevărat remarcabilă. Conține un număr mare de substanțe foarte benefice, care au mai multe efecte interesante asupra sănătății.

Dacă îți pasă cu adevărat de sănătatea ta, ar trebui să te gândești serios să o incluzi în dietă în mod regulat. Corpul tău îți va mulțumi fără îndoială pentru asta de-a lungul timpului.

Beneficiile sănătății varză murate
Pentru a vă convinge că consumul de varză murată merită într-adevăr pe termen lung, iată câteva dintre efectele sale asupra sănătății.

Probiotice naturale
Varza verde conține un număr mare de bacterii naturale și benefice în intestin, care se formează în timpul procesului de fermentare.

Dacă ați luat recent antibiotice sau dacă aveți probleme digestive pe termen lung, motivul poate fi structura slabă a microflorei intestinale.

Varza poate stabili un echilibru al bacteriilor intestinale într-un timp relativ scurt, în care bacteriile benefice vor predomina asupra speciilor dăunătoare.

Bogat în vitamina C
Varza verde este extrem de bogată în vitamina C. În trecut, marinarii o foloseau pentru a preveni scorbutul – o boală cauzată de un deficit pe termen lung al acestei vitamine.

În ciuda timpurilor moderne, mulți oameni încă suferă de deficiență cronică de vitamina C. Acest lucru duce rar la scorbut, dar cazuri precum sângerarea gingiilor sunt încă relativ frecvente.

Întărește oasele
Varza acută întărește în mod eficient oasele și previne osteoporoza, deoarece este foarte bogată în minerale.

În plus, conține o vitamina K foarte importantă, care este crucială pentru sănătatea oaselor. Participă la producerea proteinelor care se ocupă de echilibrul mineralizării osoase.

Îmbunătățește sănătatea inimii
Varza este, de asemenea, bogată în fibre, care promovează o bună digestie și procesarea nutrienților, asigurând astfel sănătatea inimii și a creierului.

În plus, afectează absorbția colesterolului în sânge. În acest fel, menține vasele de sânge curate și clare, ceea ce are ca efect prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale datorate aterosclerozei.

Protejează împotriva cancerului
Varza conține izotiocianat . Este o substanță cu un efect anticancer foarte puternic.

În plus, conține o substanță numită glucozinolat , care activează enzimele antioxidante naturale.

În varza murată găsim, de asemenea, o serie de flavonoide , care previn deteriorarea și îngustarea vaselor de sânge și acționează și împotriva celulelor canceroase.