Medicina NaturistaRecomandate

Află beneficiile mai puțin cunoscute ale FLORILOR DE LILIAC- Leacuri și proprietăți

Poți beneficia de proprietățile terapeutice ale florilor de liliac folosindu-le sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau chiar sub formă de vin, obținut din florile de liliac. Potrivit doc.ro, pentru folosirea florilor de liliac în scopuri terapeutice, acestea trebuie uscate. Culege florile atunci când sunt deschise în proporție de 80%. Lasă-le apoi la uscat într-un loc aerisit precum balconul. Întoarce-le în fiecare zi pentru a te asigura că se usucă în mod uniform. Poți folosi și scoarța arbustului în scopuri terapeutice, însă în acest caz scoarța trebuie tăiată fâșii subțiri înainte de înflorirea liliacului. Această trebuie păstrată într-o sacoșa din hârtie și măcinată înainte de folosire.Beneficiile florilor de liliac

Florile de liliac sunt folosite în scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. Pe vremuri, florile de liliac erau consumate pentru eliminarea paraziților intestinali, dar și pentru tratarea malariei. În secolul al XIX-lea, medicii foloseau florile de liliac pentru tratarea frigurilor. În vremurile noastre, specialiștii știu exact cât de eficiente sunt florile de liliac în tratarea anumitor afecțiuni.

Florile de liliac sunt benefice în următoarele situații:

  • Ameliorarea sau chiar tratarea durerilor de dinți și de masele
  • Prevenirea și tratarea balonării
  • Ameliorarea durerilor reumatice
  • Curățarea pielii
  • Tratarea arsurilor, cicatrizarea pielii
  • Benefice pentru pacienții diagnosticați cu diabet
  • Ameliorarea durerilor articulare

Cum se prepară infuzia de liliac

Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile curative ale florilor de liliac, poți încerca infuzia de liliac, preparată chiar de tine, acasă. Pentru prepararea acestei infuzii poți folosi fie doar flori, fie flori și frunze de liliac. Adaugă 2 linguri de flori/ frunze de liliac într-o cană de apă fierbinte. Acoperă cana cu un capac și lasă florile să se infuzeze preț de 2 ore, apoi strecoară și consumă ceaiul obținut. Poți îndulci ceaiul cu miere, dacă simți nevoia.

Tinctura de liliac

Pentru a prepara tinctura de liliac poți folosi atât florile de liliac, cât și scoarța arbustului, măcinată foarte fin. Într-un borcan, pune 100 ml de alcool, peste care vei adăuga 20 g de flori uscate de liliac sau scoarță măcinată. Închide ermetic borcanul și lasă florile/scoarța la macerat preț de 10 zile. Agită borcanul, în tot acest timp, de 3-4 ori pe zi. După ce procesul este încheiat, strecoară tinctura și las-o încă 6 zile la decantat, în frigider. După aceste 6 zile, o vei mai strecura o dată și apoi o vei depozita în sticluțe mici. Folosește tinctura pentru masarea zonelor inflamate precum articulațiile. Las-o să acționeze și repetă operațiunea după 15 minute pentru rezultate vizibile.

Vinul de liliac

Pentru a prepara vin de liliac ai nevoie de: 3 kg de flori de liliac, 2 linguri de zahăr brun, 2 lămâi, 1 lingură de drojdie inactivă, 3 l de apă. Pune apa la fiert și spală florile de liliac. Pune apoi florile de liliac în apa care clocotește, oprește focul și acoperă oala cu un capac. După 48 de ore, strecoară infuzia, adaugă zahărul, drojdia inactivă, sucul de la cele două lămâi și amestecă până când acestea se dizolvă complet. Lasă vinul să fermenteze preț de 7 zile, apoi depozitează vinul în sticle închise ermetic și mai lasă-le încă 30 de zile. Dacă e necesar, mai strecoară-l o data după aceste 30 de zile.