Medicina NaturistaRecomandate

Alimente interzise pentru artrită și inflamație

Alimente interzise în eliminarea artritei, care vă vor îmbunătăți semnificativ starea. Dieta corect formulată va ajuta la prevenirea progresiei bolii.

Artrita este afectarea articulațiilor cauzată de inflamația din organism. Aceasta este o patologie destul de comună, iar simptomul principal este durerea severă.

Prin eliminarea alimentelor care cauzează probleme, puteți elimina excesul de lichid, puteți reduce greutatea (care este un stres suplimentar pentru articulații) și inflamația și durerea.

Alimente interzise pentru artrită și dureri articulare:

Carne: porc, vita, pui – cauzeaza procese care afecteaza sanatatea oaselor.

Produse lactate: sunt principalele surse de calciu și vitamina D, care sunt necesare pentru a crea țesut osos sănătos. Cu toate acestea, produsele lactate pot agrava artrita. Prin urmare, doar un medic ar trebui să decidă dacă veți putea consuma produse lactate.

Carbohidrați: pe lângă faptul că sunt supraponderali, îți vor înfunda vasele de sânge, îngreunând fluxul oxigenului și nutrienților către articulații.

Gluten: conținut în grâu. Se crede că provoacă inflamație. Studiile medicale confirmă că eliminarea alimentelor precum secara, grâul și orzul din alimentație poate îmbunătăți semnificativ starea pacienților cu poliartrită reumatoidă.

Sare: Aportul crescut de sare poate provoca leziuni grave organelor, țesuturilor și articulațiilor, în special la persoanele care consumă semifabricate, cârnați și conserve. Acest lucru contribuie la retenția de lichide în organism, la depunerea de substanțe nocive în articulații, la creșterea greutății corporale, la creșterea inflamației și a disconfortului.

Alimente prăjite: Persoanele care se luptă cu artrită ar trebui să elimine alimentele prăjite din dieta lor.

Ceai și cafea: cofeina din ceașca ta de cafea de dimineață spală mult calciu din oase. Deci acesta este unul dintre factorii care distrug țesutul osos și provoacă artrita.