Medicina NaturistaRecomandate

Amestecul de cuișoare şi semințe de in – Te scapă de două mari probleme de sănătate

Amestecul de seminţe de in şi cuişoare este o combinaţie reuşită pentru combaterea bolilor şi menţinerea unei stări optime de sănătate. Atât seminţele de in, cât şi cuişoarele, sunt ingrediente prezente de cele mai multe ori în bucătăriile noastre, şi pot fi procurate cu uşurinţă. Combinate, ele au efecte terapeutice nesperate.

Seminţele de in. Conţin o cantitate însemnată de fibre şi detoxifiază colonul. Conţin vitamina A, E, vitamine din complexul B, vitamina K şi PP, dar şi minerale precum magneziu, calciu, sodiu, potasiu. Seminţele de in conţin şi multe proteine.

Cuişoarele. Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi Omega 3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre.

Cuişoare cu seminţe de in. Combinaţia de cuişoare şi seminţe de in ajută la detoxifierea colonului, stimulează arderea depozitelor de grăsimi din corp şi elimină paraziţii intestinali.

Preparare. Adăugaţi în râşnița electrică de cafea 100 grame seminţe de in şi 10 cuişoare uscate. Amestecaţi foarte bine cele două inrediente, astfel încât să obţineţi o pudră fină.

Administrare. Consumaţi 2 linguri din acest amestec. Puteţi adăuga pudra într-un pahar cu apă plată sau sau o puteţi folosi în preparatele uşoare servite la micul-dejun.
Aşadar, consumaţi 2 linguri de pudră, timp de 3 zile consecutive. Faceţi o pauză de 3 zile şi continuaţi apoi administrarea pentru încă 3 zile. Continuaţi astfel timp de 1 lună.

Stimulează arderea depozitelor de grăsimi. Seminţele de in fac parte din categoria ingredientelor care sunt indicate într-o cură de slăbire, deoarece conţin multe fibre, menite să ajute la detoxifierea colonului. De asemenea, ele conţin substanţe care stimulează arderea depozitelor de grăsimi din corp. Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimilor,seminţele de in au proprietatea de a reduce apetitul alimentar şi de a estompa în mod vizibil celulita.

Elimină paraziţii intestinali. Amestecul de seminţe de in şi cuişoare stimulează digestia şi creează un mediu neprielnic pentru paraziţii intestinali. La nivelul tractului gastro-intestinal, cuisoarele au şi un rol anti-parazitar (distruge viermii intestinali). Cuişoarele sunt utilizate în medicină chineză, datorită proprietăţilor remarcabile anti-parazitare. Acest condiment are rolul de a îmbunătăţi secreţia acidului clorhidric şi a elimina viermii intestinali.

Contraindicaţii
Sarcină, alăptare, gastrită, ulcer, constipaţie cronică, hemoroizi, cistită şi pielonefrită, probleme cu coagularea sângelui, celor care urmează să sufere o intervenţie chirurgicală.