Medicina NaturistaRecomandate

Apă cu lămâie – deosebit de benefică! – elimină toxinele din organism + multe alte beneficii importante

Apa cu lămâie este o băutură simplă cu o listă de beneficii impresionantă. Aceasta ajută la digestie și la detoxifierea organismului. Structura sucului de lămâie este similară cu cea a sucurilor digestive găsite în stomac. Aceasta susține ficatul în producerea de bilă, ajutând tractul gastro-intestinal. Apa cu lămâie ajută la ușurarea indigestiei și ameliorează stomacul deranjat.


Acizii grași din această băutură încurajează corpul să proceseze substanțele nutritive mai încet. Această absorbție mai lentă înseamnă ca nivelurile de insulină rămân stabile și veți obține mai multe substanțe nutritive din alimentele pe care le consumați. O absorbție mai bună a nutrientilor înseamnă mai putină balonare. Apa cu lămâie are beneficii pentru funcțiile enzimatice din organism, stimulând ficatul și eliminând toxinele. Deoarece este un diuretic ușor, ajută tractul urinar să elimine orice elemente nedorite. Toate acestea ajută la detoxifierea corpului și a pielii.


Deoarece organismul nu produce vitamina C pe cont propriu, este important să obțineți suficient prin alimentație. Din fericire lămâile sunt bogate în această vitamină. Aceasta stimulează producerea de celule albe din sânge, vital pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar. Ca antioxidant, vitamina C protejează celulele împotriva daunelor oxidante. Apa cu lămâie întinerește pielea și vindecă organismul, luptând împotriva radicalilor liberi.

Această băutură vă poate ajuta să pierdeți în greutate, acest lucru se datorează faptului că lămâile conțin pectină, un tip de fibră frecvent întâlnită în fructe. Pectina vă ajută să vă săturați foamea cu mai puțin. În plus, atunci când aveți organismul deshidratat, sunteți mai predispuși la dureri de cap, oboseală și o dispoziție generală proastă. Apa cu lămâie ajută corpul să rămână hidratat și să mențină o dispoziție pozitivă.


Apa călduță cu lămâie este cea mai eficientă cale de a diminua infecțiile virale și durerile de gât. În plus, după cum s-a menționat mai sus, întărește și sistemul imunitar. Pe lângă vitamina C, lămâile sunt o sursă bogată de potasiu. Acesta ajută la menținerea sănătății inimii, precum și a creierului și a sistemului nervos.
Omiteți ceașca de cafea dimineața – apa cu lămâie poate crește nivelul de energie fără adaos de cofeină. Corpul nostru obține energie de la atomii și moleculele din alimente. Atunci când ionii cu sarcină negativă (ca și cei găsiți în lămâi) intră în tractul digestiv, rezultatul este o creștere a nivelului de energie naturală.
În plus, s-a descoperit că doar mirosul de lămâie poate reduce nivelurile de stres și îmbunătățește starea de spirit.