Medicina NaturistaRecomandate

Apă cu lămâie sau apă călduță simplă de băut dimineața?

Apă cu lămâie sau apă călduță simplă

În ultimii ani, conștientizarea oamenilor față de stilul de viață sănătos a crescut. Etichetele multor produse spun că sunt organice, sănătoase, fără gluten etc.

Nu vom discuta dacă oamenii sănătoși ar trebui să evite glutenul sau dacă OMG-urile reprezintă un risc pentru sănătatea umană.

Ne vom concentra pe altceva! În marea de informații de pe Internet (din păcate principalul medic sau nutriționist pentru oameni în ultima vreme este Unchiul Google), unul dintre cele mai exploatate subiecte este consumul de apă cu lămâie dimineața.

Apă curată sau apă cu lămâie de băut dimineața?
Răspunsul la această întrebare este că NU aveți nevoie de o lămâie. Trebuie să bei apă caldă plată!

Apa dimineața, mai ales călduță (pentru că mediul din corp este cald) este un demachiant pentru organism.

Pe măsură ce facem baie extern, așa și intern avem nevoie de un „snorkel” care să elimine toate toxinele pe care le-am luat cu o zi înainte, care se instalează în sistemul nostru digestiv, ficat, rinichi, intestine.

Lămâia este una dintre cele mai sănătoase citrice, plină de vitamina C, dar se face o greșeală.

Vitamina C este foarte importantă pentru imunitate atât la adulți, cât și la copii. Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 1000 de miligrame pentru adulți și 500 pentru copii.

Dar cel mai mare „dezavantaj” al vitaminei C este că este excretată din organism în decurs de o oră de la consumare.

Greșeala pe care o fac oamenii este că ei cred că, prin stoarcerea unei lămâi în apă dimineața, ajung să ia vitamina C pentru o zi. Nu este așa.

Prin urmare: Pentru că, mai întâi, o sută de grame de lămâie conține doar aproximativ 50 de miligrame de vitamina C (necesarul zilnic este de 1000 mg). Trebuie să mănânci două kilograme de lămâi.

Al doilea lucru este că, chiar dacă stoarceți și beți două kilograme de lămâi dimineața, nu ați rezolvat problema cu vitamina C, deoarece după o oră întreaga cantitate va fi excretată prin urină.

Așadar, dacă te-ai hotărât să iei vitamina C naturală, va trebui să stoarce o lămâie sau o portocală la fiecare oră!