Medicina NaturistaRecomandate

Arde frunze de dafin în casă şi vei vedea ce se întâmplă după câteva minute!

Dafinul este o plantă care se folosește ca și condiment la gătit, dar este folosită și ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni, datorită proprietăților sale medicinale cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Frunza de dafin are proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, are acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și poate ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi gripa, răcelile, problemele stomacului, problemele pielii etc.

O modalitate de a folosi frunzele uscate de dafin este să le arzi. Pentru a te bucura de proprietățile lor, trebuie să așezi câteva frunze într-un vas metalic și să le dai foc. Le lași să ardă și ieși din cameră, după care revii în aproximativ 5-10 minute. Pe lângă faptul că încăperea va fi plină de fum parfumat, stresul va dispărea și vă va ajuta să vă relaxați.

Descoperă beneficiile arderii frunzelor de dafin în casă:
1. Reduce anxietatea
Arderea frunzelor de dafin ajută la reducerea anxietății. Linaloolul, prezent în această plantă, este o substanță de origine naturală, fiind un fitonutrient. Ca urmare, fumul îmbunătățește și calitatea somnului.

2. Ameliorează durerile de cap
Cineolul, elemicina și pinenul ajută la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor. În plus, frunzele de dafin sunt utile în caz de oboseală, deoarece furnizează acea energie suplimentară după o migrenă supărătoare. Eugenolul este excelent pentru ameliorarea durerii, acționând și împotriva virusurilor și bacteriilor.

3. Curăță sistemul respirator
Dafinul este excelent pentru plămâni datorită prezenței mircenului și eugenolului. Este un medicament natural fantastic care ajută la curățarea căilor respiratorii prin fumul frunzelor de dafin.

4. Luptă împotriva bacteriilor
Geraniolul, care se găsește în frunzele de dafin, este un antibiotic excelent care combate (sub formă de ceai) bacterii precum E. Coli, 3 tipuri de stafilococi și candida albicanis. La nivelul căilor respiratorii, acționează împotriva streptococului pneumoniae, streptococului pyogenes și streptococului auriu.

5. Îmbunătățește concentrarea și memoria
Pinenul din dafin ajută la atenuarea diferitelor probleme, cum ar fi anxietatea, paranoia și pierderea memoriei pe termen scurt. Acest lucru se întâmplă datorită acțiunii pinenului în corp, care acționează ca un protector al neuronilor, îmbunătățind concentrarea, memoria și vigilența.

6. Bani și dragoste
Arderea frunzelor de dafin pentru noroc este un ritual practicat încă din Grecia antică. Astăzi îl folosim inclusiv pentru a atrage bogăția și dragostea.

7. Alungă energiile negative
Arderea frunzelor de dafin alungă energiile negative și oferă protecție.