Medicina NaturistaRecomandate

Artrita, durerile articulare, excesul de acid uric vor elimina acest ceai!

Acest remediu și-a dovedit puterea de vindecare de multe secole!

Cel mai important lucru pentru a obține o sănătate optimă este să trăiești în parteneriat cu natura!

Consumul de plante medicinale este o modalitate excelentă de a reaprinde această legătură cu natura. Să vorbim azi despre urzici! Cea mai vindecatoare urzica este primavara devreme, cand incepe sa creasca dupa iarna. Tulpinile de aproximativ 5 cm se taie si se usuca.

Frunzele de urzica contin un amestec de substante chimice precum histamina, acetilcolina, serotonina si acidul formic.

De asemenea, conține mult fier, potasiu, mangan, calciu și vitaminele A, C, D și K. Doar o ceașcă de urzică vă oferă 1790 UI de vitamina A uimitoare, care este aportul zilnic recomandat de trei zile.

Cele mai consumate părți ale urzicii sunt frunzele și rădăcinile, deoarece tulpinile unei plante adulte sunt destul de dure.

Urzica are urmatoarele utilizari terapeutice:

datorită conținutului său ridicat de fier și clorofilă, tratează anemia și oboseala,

iar rădăcina de urzică este utilă pentru mărirea prostatei (hiperplazia benignă de prostată sau HBP),

infecțiile tractului urinar.

ameliorează alergiile sezoniere

diuretice

ameliorează artrita, durerile articulare și, de asemenea, îndepărtează acidul uric din articulații deoarece hemostatic (oprește sângerarea locală)

dizolvă pietrele urinare

urticaria, erupțiile cutanate și alte iritații ale pielii (în special de la crustacee) datorită proprietăților sale antihistaminice

urzica este chiar menționată ca un afrodisiac

Majoritatea oamenilor fac ceai din urzică, deși există oameni care îl mănâncă crud.

Ceaiul preparat din urzica proaspata cu coacaze si crengute de cirese este deosebit de aromat. Puneți crenguțele tăiate într-un termos și turnați 1 litru de apă clocotită. Lasam sa stea 1 ora si adaugam frunze de urzica, aproximativ 1 lingura. Se mai lasa sa stea inca o ora si apoi se strecoara.

Drept urmare, acest ceai vă va întoarce sănătatea, puterea și vigoarea! Se poate bea de 2-3 ori pe zi, 1 pahar cu miere si lamaie. Ceai delicios aromat și incredibil de vindecator!