Recomandate

Aruncați câteva frunzulițe sub fiecare tufă de castraveți, ca să se dezvolte foarte repede!

Îngrășămintele pentru plantele legumicole trebuie să fie bogate în macro- și microelemente, ca să le stimuleze creșterea și dezvoltarea masei vegetative, să determine legarea multor flori și ulterior fructe, să le întărească sistemul imun, ca să fie rezistente în fața afecțiunilor și dăunătorilor.

Frunzulițele de ceai reprezintă un îngrășământ minunat pentru tufele de castraveți. Ele conțin mult potasiu, magneziu, calciu, fier, azot, diverse vitamine, putând fortifica chiar și plantele, care sunt slăbite și rodesc puțin.

INGREDIENTE:

-un pahar de frunzulițe mari de ceai verde sau negru (volumul paharului este 200 ml);

-un litru de apă fierbinte;

-10 litri de apă stătută.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați frunzulițele de ceai cu un litru de apă fierbinte. Lăsați-le să se infuzeze pe parcursul a 6 ore.

2.Apoi strecurați infuzia concentrată, pe care ați obținut-o și diluați-o cu 10 litri de apă stătută.

3.Turnați câte 500 ml de ceai diluat la baza fiecărei tufe de castraveți.

4.Nu aruncați frunzulițele de ceai, pe care le-ați utilizat pentru prepararea îngrășământului, ci folosiți-le și pe ele în calitate de agent fertilizant. În mod similar puteți să utilizați și frunzulițele, care rămân după ce preparați ceaiul pentru dumneavoastră.

5.Săpați un șanț circular cu adâncimea de câțiva centimetri în jurul tufei de castraveți, la distanța de aproximativ 25 cm de tulpina ei, ca să nu-i lezați rădăcinile.

6.Presărați câteva mâini de frunzulițe de ceai în șanțul respectiv și acoperiți-le cu pământ. Ele se vor descompune treptat, eliberând nutrienți folositori pentru plantă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!