Medicina NaturistaRecomandate

Beneficiile mari ale apei de tărâțe și modalități de preparare în funcție de beneficii

Tărâțele de grâu, în special cele integrale, sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat în nutrienți, precum mineralele (fier, calciu, zinc, mangan, magneziu, potasiu, cupru), vitaminele din complexul B, antioxidanții și inhibitorii de proteaze. Acestea pot aduce numeroase beneficii sănătății, cum ar fi:

  1. Îmbunătățirea metabolismului: Tărâțele de grâu pot ajuta la reglarea metabolismului, susținând o mai bună digestie și absorbție a nutrienților.
  2. Sistem nervos: Datorită conținutului de vitamine din complexul B, tărâțele pot avea un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos.
  3. Digestie sănătoasă: Tărâțele de grâu pot ajuta la reglarea digestiei și la prevenirea constipației datorită conținutului lor de fibre.
  4. Detoxifiere: Acestea pot contribui la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea sănătății tractului urinar.
  5. Prevenirea cancerului: Consumul regulat de tărâțe de grâu poate avea un efect protectiv împotriva anumitor tipuri de cancer, dar este important să se combine cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Apa de tărâțe:

Apa de tărâțe este un mod interesant de a beneficia de proprietățile tărâțelor de grâu. Așa cum ați menționat, aceasta poate fi utilă în diverse situații, inclusiv pentru combaterea stresului, îmbunătățirea memoriei și în cazul unor afecțiuni cronice. Aici sunt câteva detalii suplimentare:

  • Mod de preparare: Se amestecă 3-4 linguri de tărâțe de grâu într-un litru de apă și se lasă peste noapte. Dimineața, se strecoară.
  • Consum: Poate fi consumată în loc de apă, regulat. Pentru un gust mai plăcut, se poate adăuga suc proaspăt de lămâie și miere (cu excepția cazurilor de diabet sau alergii la aceste ingrediente).
  • Cura cu ceai și apă de tărâțe: Se poate adăuga apă de tărâțe într-un litru de ceai din plante medicinal

Apă de tărâțe cu prune și semințe de dovleac:

Aceste amestecuri pot fi utile pentru combaterea constipației și pentru promovarea sănătății prostatei. Cu toate acestea, este important să fie introduse cu atenție în dieta dvs. și să consultați un specialist dacă aveți afecțiuni medicale.

Vă recomand să consultați întotdeauna un medic sau un specialist în nutriție înainte de a începe orice nou regim alimentar sau tratament.

Citeste si: Descoperă puterea tincturii de nuc împotriva căderii părului – Rețetă și utilizare