Beneficiile miraculoase ale boabelor de ienupăr: Obțineți insulină naturală și efecte antidiabetice instantanee
Ienupărul este un arbust cu o putere remarcabilă de a produce o gamă complexă de substanțe active eficiente în tratamentul a peste o sută de afecțiuni. Compoziția chimică a fructelor mature conferă proprietățile terapeutice specifice. Uleiul esențial de ienupăr, o substanță lichidă de culoare galbenă, cu un miros dulceag, balsamic și ușor camforat, este considerat un remediu universal pentru toate bolile.
Rezultatele tratamentelor cu boabe de ienupăr sunt extrem de favorabile în tratarea unui număr mare de afecțiuni:
- Afecțiuni renale și genitale (calculi renali, cistită cronică, urinare excesivă, uremie, albuminurie, edem renal, uretrită gonococică, prostatită, leucoree, dismenoree) datorită proprietăților diuretice, antiseptice și dezinfectante. Efectul vindecător este amplificat în combinație cu coada-calului și mătase de porumb.
- Afecțiuni pulmonare (bronșite cronice și acute, tuse, infecții pulmonare, fluidizarea secrețiilor bronșice, tuberculoză pulmonară) datorită efectelor expectorante, antitusive, bactericide, sudorifice și bronhodilatatoare.
- Afecțiuni digestive (afecțiuni gastrointestinale, hepatită, pancreatită, ciroză hepatică, ascită, dischinezie biliară, calculi biliari, colici, enterocolite, crampe stomacale, balonare, diaree, dizenterie, vărsături, anorexie, hemoroizi, infecții cu viermi intestinali) datorită proprietăților stomahice, gastrice, carminative, astringente, antispastice, aperitive, eupeptice și tonice. Pentru a spori eficacitatea, se poate adăuga pulbere de crețișoară și coada-racului, care au proprietăți puternic astringente și absorbante.
- Tulburări nervoase (nevroze, alergii, migrene, depresii, anxietate) pentru care un tratament prelungit poate avea efecte de stabilizare psihologică și anxiolitică.
- Tulburări cardiovasculare (hipertensiune arterială, ateroscleroză, bradicardie) în care acționează ca un hipotensiv și purificator al sângelui.
- Afecțiuni reumatice cum ar fi spondiloza, lumbago, artroza și gută.
- Afecțiuni metabolice (diabet zaharat, obezitate, celulită, dezechilibre hormonale, inclusiv retenție de apă în țesuturi).
- În cazul bolilor canceroase, curele cu boabe de ienupăr, repetate de 2-3 ori pe an, cu pauze de 7 zile între ele, pot avea un rol adjuvant în combaterea limfomului Hodgkin malign, a cancerului genital, pulmonar și cutanat, având și efecte stimulatoare asupra sistemului imunitar.
Pentru uz intern, se pot utiliza următoarele preparate terapeutice:
- Infuzia sau decoctul din boabe de ienupăr (două lingurițe de fructe uscate la 200 ml apă), din care se iau 4 linguri pe zi, cu efecte vindecătoare în:
- Uleiul esențial de ienupăr, administrat în doza de 2-4 picături pe zahăr de 3 ori pe zi, într-o cură de 3 săptămâni, are efecte dezinfectante, diuretice și antispastice asupra căilor renale, digestive și respiratorii, în special în cazuri de calculi urinari, cistită, dispepsii, icter, fermentații, balonări, anorexie și bronșite.
- Tinctura de ienupăr poate fi utilizată în combaterea obezității: Tinctura de ienupăr se prepară din 20 g de fructe uscate și măcinate, care se lasă la macerat în 200 ml alcool 400 timp de 10-14 zile, se strecoară și se consumă câte 20 de picături, pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, pentru a combate afecțiuni precum calculi renali (în special cei de tip uric), cistită