Medicina NaturistaRecomandate

Beneficiile Uimitoare ale Băilor cu Ace de Brad: Alină Durerile, Reduc Oboseala și Stresul

Acele de brad reprezintă o comoară naturală, recunoscută pentru proprietățile lor vindecătoare și capacitatea de a alunga stresul, oboseala și durerile. Fie proaspete sau uscate, acestea sunt folosite într-o varietate de băi pentru a promova sănătatea și starea de bine.

În special în sezonul rece, acele de brad emană uleiuri aromatice și substanțe benefice, oferind efecte terapeutice excepționale.

Băile pentru revitalizare și reducerea stresului

Aceste băi sunt remarcabile pentru combaterea epuizării fizice și a stresului cronic, îmbunătățind circulația sanguină și ameliorând durerile articulare.

  1. Rețeta 1: Se fierb 2 pumni de ace de brad în 1 litru de apă timp de 20 de minute. Lichidul se strecoară și se adaugă în apa de baie la o temperatură de 37-38 de grade Celsius. Se recomandă 12-15 minute în apă o dată la trei zile, timp de 4-5 săptămâni. După baie, un duș scurt cu apă rece poate intensifica beneficiile.
  2. Rețeta 2: Se fierb 2 căni de ace de brad în 5 litri de apă timp de 20 de minute la foc mic. Lichidul se infuzează timp de 12 ore și apoi se filtrează. Această infuzie se adaugă în apa pregătită pentru baie. Se recomandă 20 de minute în apă o dată la trei zile, fără restricții de timp.

Baia pentru alinarea durerilor cauzate de frig

Această baie este ideală pentru reducerea durerilor provocate de frig, având în compoziție ramuri verzi de brad.

Se fierb 4-5 mâini de ramuri verzi de brad într-o oală de 5 litri cu apă clocotită timp de 5 minute. După răcire și filtrare, fiertura se adaugă în apa de baie (la 38-39 de grade Celsius).

Această fiertură caldă are efecte uimitoare în tratarea reumatismului, durerilor articulare și musculare, oferind o senzație de relaxare și tonifiere a întregului corp.

Combaterea sensibilității la răceli și tusei cronice

Această infuzie din ramuri verzi de brad este benefică în întărirea sănătății, având efecte de întărire a sistemului imunitar. Ajută la combaterea răcelilor și a tusei cronice.

Aceste băi de 20-30 de minute, recomandate de 1-2 ori pe săptămână, pot fi urmate de o uscare delicată cu prosop și relaxare într-un mediu călduros timp de 30 de minute.

Observații:

  • Recomandările de evitat băile fierbinți se aplică persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare severe.

Folosirea acestor remedii naturale poate aduce multiple beneficii sănătății și stării de bine, însă consultarea unui specialist înainte de a începe un regim terapeutic este întotdeauna recomandată.

Citeste si: Cătină – Remediu Natural: Rețeta Siropului care Sprijină Imunitatea