Medicina NaturistaRecomandate

BUSUIOC + SUNĂTOARE – cel mai puternic antidot natural pentru DEPRESIE şi tristeţe

Unul din douăzeci de adulţi suferă de depresie, o ‘’boală a sufletului’’ generată, în principal, de emoţiile negative puternice.

Din fericire, atât stările de depresie uşoară, dar şi cele de astenie sau melancolie, pot fi alungate cu ajutorul plantelor din natură.

Busuiocul şi sunătoarea, combinate, sunt un minunat adjuvant în depresie şi depresie anxioasă, nevroze.

Busuioc + sunătoare = adjuvant în depresie

Combinaţia busuioc + sunătoare este foarte utilă împotriva stărilor de depresie, de astenie şi de melancolie. Administrarea acestei combinaţii de plante îndepărtează anxietatea şi pesimismul, stabilizează emoţiile, facilitează o mult mai bună exprimare a sentimentelor şi a individualităţii în general.

Tratament

Se prepară un amestec, în proporţii egale, de pulberi de busuioc şi de sunătoare, din care se ia câte 1 linguriţă, de 4-6 ori pe zi. Tratamentul durează 8 săptămâni, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua.

Este bine ca pulberea să fie cernută – pentru a nu răni fina mucoasa bucală – şi să fie ţinută sub limbă timp de 10 minute, înainte de a fi înghiţită cu puţină apă sau ceai.

Combinatia de busuioc si sunatoare trateaza eficient depresia

De ce busuioc (Ocimum basilicum)

Busuiocul este un tonic şi un stimulent nervos. Are acţiune înviorătoare, uşor euforizantă şi echilibrantă asupra stării psihice. Planta facilitează apropierea de spiritual, măreşte şi capacitatea de control asupra emoţiilor şi reduce sensibilitatea la stres.

Busuiocul produce ‘’imunizare la stres’’ – principiile sale active ajută la o mai bună oxigenare celulară, ceea ce permite organismului şi în special sistemului nervos central să se adapteze la condiţiile de stres.

De ce sunătoare (Hypericum perforatum)

Sunătoarea previne foarte bine atacurile de panică. Ajută la ţinerea sub control a emoţiilor negative, ameliorează fobiile şi induce o stare de tonus psihic şi mental care ţine sub control acea senzaţie de frică.

De asemenea, sunătoarea s-a dovedit eficientă în reducerea intensităţii şi frecvenţei tulburărilor obsesiv-compulsive.Acţionează benefic în cazul persoanelor care suferă de pesimism şi de tristeţe, celor care nu reuşesc să adoarmă din cauza suferinţei psihice.

Precauţii, contraindicaţii

Tratamentul cu aceste plante este contraindicat în cazurile în care se ia deja medicaţie chimică împotriva depresiei, tahicardiei, anxietăţii, tulburărilor de concentrare. Busuiocul nu se consumă cu 2 săptămâni înainte de o  intervenţie chirurgicală, o extracţie dentară – la fel ca şi usturoiul, el poate da sângerare excesivă.