Caise uscate pentru inimă, stafide pentru nervi: 6 fructe uscate în loc de pastile
Fructele uscate vor ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea diferitelor boli
Mai multe informații despre proprietățile vindecătoare ale 6 fructe uscate populare sunt oferite de nutriționistul Julia Manchuk.
Smochine uscate
Tusea uscată este de obicei reziduală după o răceală și este foarte greu de tratat. Expertul recomandă evitarea acestuia cu smochine uscate. „Smochinele uscate ajută la scăparea de tuse debilitantă după o răceală sau gripă și oferă, de asemenea, o roșeață sănătoasă a obrajilor. Acest lucru se datorează creșterii nivelului de fier din sânge. Smochinele, de exemplu, au mai mult fier decât merele ”, explică Manchuk.
Proprietățile diuretice ale smochinelor au un efect benefic asupra rinichilor. Iar calciul, fosforul, iodul, potasiul, bromul, manganul, sulful, vitaminele A, C și B conținute de smochine ajută tractul digestiv să funcționeze mai bine. Smochinele sunt importante și pentru sistemul cardiovascular: în caz de insuficiență venoasă, reduc coagularea (coagularea rapidă) a sângelui, previn dezvoltarea hipertensiunii și calmează bătăile foarte rapide ale inimii.
Caise uscate
Acest fruct uscat are, de asemenea, un efect bun asupra sistemului circulator. Substantele bogate in caise uscate dilata si curata vasele de sange. Magneziul conținut de caise uscate ameliorează spasmele pereților vaselor de sânge. Starea întregului organism este întărită – un flux sanguin bun face minuni. Starea rinichilor și a inimii, nutriția creierului și memoria se îmbunătățesc de asemenea. „Persoanele în vârstă, actorii, studenții, precum și oricine are nevoie să memoreze o cantitate mare de informații, ar trebui să mănânce cel puțin 50 de grame de caise uscate în fiecare zi”, a adăugat specialistul.
Datorită cantității mari de magneziu, caisele uscate sunt capabile să înlocuiască medicamentele scumpe cu conținutul său, care sunt adesea prescrise femeilor însărcinate. Nu mai rău decât medicamentele, ele ajută la depășirea stresului și la creșterea nivelului de hemoglobină din sânge.
Stafide
Strugurii uscați, datorită prezenței unor substanțe utile în compoziția sa, vor ajuta la calmarea nervilor și la îmbunătățirea somnului. Nutriționistul Julia Manchuk îl recomandă ca un remediu excelent pentru iritabilitate, dar avertizează că persoanele predispuse la creșterea în greutate ar trebui să ia stafide cu moderație datorită conținutului ridicat de zahăr. Totuși, stafidele au multe substanțe utile. De exemplu, potasiul, care este capabil să prelungească tinerețea organismului. „Conținutul ridicat de potasiu activează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul cardiovascular”, explică expertul. Pentru persoanele cu anemie , stafidele vor fi, de asemenea, o salvare.
Acest fruct conține multe fibre, acizi organici și minerale. Acest lucru ajută prunele să îmbunătățească metabolismul, funcția intestinală și să normalizeze tensiunea arterială. Este bine să luați prune uscate și ca prevenire a bolilor cardiovasculare. Motilitatea intestinală, precum și starea de constipație cronică se vor îmbunătăți semnificativ. În acest fel organismul va scăpa de o mulțime de toxine acumulate și alte deșeuri care interferează cu funcționarea sa normală.
Prune uscate
Ananas uscat
Desigur, fructele proaspete suculente au un gust mult mai bun și mai bogat decât varianta lor uscată. Dar ananasul uscat își păstrează proprietățile benefice și ajută la menținerea tonusului, la depășirea excesului de greutate și chiar la prelungirea tinereții datorită conținutului ridicat de potasiu și miere din compoziția sa. Rar în alte alimente, bromelaina din ananas este un complex de enzime vegetale. Datorită acesteia, digestia este îmbunătățită. Chiar și din acest motiv, merită subliniat aportul de ananas uscat. Această versiune gustoasă și accesibilă de ananas ajută organismul să lupte împotriva inflamației.
Cirese uscate
Cireșul, în varianta sa uscată, va aduce cele mai multe beneficii locuitorilor din mega-orașe și orașe mai mari, deoarece elimină perfect substanțele chimice din organism. Toate acestea se datorează cantității mari de pectină, care ajută la legarea substanțelor chimice dăunătoare și la îndepărtarea acestora din organism fără a intra în sânge. În plus, cireșele uscate sunt un excelent antiseptic și expectorant. „Este bine ca persoanele cu spasme să mănânce în mod regulat cireșe uscate. Sunt o combinație bună de oligoelemente precum potasiu, magneziu, vitaminele A, C, PP și acizi organici”, spune nutriționistul Julia Manchuk.
APROPO
Auto-medicația numai cu fructe uscate nu merită. În caz de boală, trebuie să fii examinat de un medic, iar fructele enumerate mai sus vor fi un bun plus pentru tratamentul și prevenirea bolilor.