Medicina NaturistaRecomandate

Ceai de nucă și ceapă pentru tusea persistentă

Ceaiul pentru tusea persistentă de nucă și ceapă este cel mai bun remediu natural. Poate fi folosit de 3 ori pe zi dacă nu doriți să apelați la medicamente.

Ceaiul dă în multe cazuri rezultate bune atunci când medicamentele clasice nu fac decât să prelungească timpul de apariție a simptomelor fără a ameliora disconfortul cauzat de tuse.

Indiferent dacă este uscată, productivă sau expectorantă, o tuse cauzată de o răceală sau de consumul de alimente reci poate fi tratată cu plante care sunt mult mai accesibile decât medicamentele și nu au efecte secundare. Ceaiul de nuci si ceapa este o reteta naturala care ajuta la tuse.

Ingrediente necesare:

  • 1 ceapa mare cu fulgi
  • 6-8 nuci in coaja
  • 1 baton de scortisoara (sau ¼ de lingurita pudra de scortisoara)
  • 2 litri de apa rece
  • 2 cm rădăcină de ghimbir
  • 2 lingurite miere

Mod de preparare:

Secretul succesului acestui ceai pentru tusea persistentă constă în folosirea nucilor și a cepei cu coajă. Se spala bine ceapa si se taie felii. Se spală nucile și se zdrobesc.

Aduceți apa la fiert, împreună cu ceapa, nucile și scorțișoara. Când apar primele bule, acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 15 minute. Se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se strecoară, se adaugă ghimbir ras sau tocat și miere.

Scorțișoara face ceaiul mai parfumat și mai tolerabil, mai ales pentru cei care nu tolerează gustul cepei din ceai.

Se bea 1 cana de 3 ori pe zi.