Medicina NaturistaRecomandate

Ceapa la cuptor în loc de medicamente, leac pentru multe afecțiuni – Scade nivelul colesterolului, protejează inima, normalizează nivelul glucozei din sânge

Despre proprietățile cepei, mulți oameni cred în mod eronat că proprietățile sale benefice scad în timpul procesului de coacere. Acest lucru nu este adevărat, deoarece numai uleiurile esențiale se evaporă și, după ce sunt în cuptor, toate proprietățile sale de vindecare sunt doar îmbunătățite.

Această legumă conține vitamina C, un nutrient implicat în susținerea imunității, repararea țesuturilor și absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant în corpul tău, protejându-ți celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întocmai cum este ilustrat într-un studiu1.

Un alt beneficiu al cepei este conținutul de vitamina C, care este necesară pentru producerea de colagen. Așadar, consumul regulat de ceapă previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Ceapa este, de asemenea, bogată în complexul de vitamine B, inclusiv folat (vitamina B9) și piridoxină (vitamina B6), care joacă roluri-cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă, după cum a fost demonstrat într-un alt studiu.

Cum se prepara CEAPA COAPTĂ LA CUPTOR?

Coaceți ceapa direct în coajă la 100-150 de grade timp de 15-30 de minute. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, mâncați jumătate de ceapă medie dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare.

Pentru coacerea cepei, utilizați cuptorul, aragazul lent sau cuptorul cu microunde. În primele două cazuri, împachetați fructele în folie. În al treilea caz, puneți capetele într-un vas de sticlă rezistent la căldură și puneți-l în cuptorul cu microunde.

Poate fi folosit pentru tava de copt. Cum să coaceți ceapa într-o tigaie:

– Tăiați ceapa în jumătate .
– Puneți fiecare parte în tava ca o ceașcă inversată.
– Coaceți fără unt sub capac până când vasul este transparent.
– Cât durează să coaceți ceapa în cuptor pentru tratare – 30-60 de minute.Timp de coacere în alte moduri:
în cuptorul cu microunde – 15 minute;
pe pan – 10-15 minute;
într-un aragaz lent – 30 de minute. Ad

În toate rețetele, cum să gătești ceapă coaptă, ceapa trebuie să fie moale și parțial transparentă. Ceapa prea prăjita in cuptor pentru tratamentul complica procesul de digestie si incetineste activitatea intestinelor.

Ceapa la cuptor – beneficii

Se evidențiază în special rolul cepei la cuptor pentru tratamentul persoanelor care suferă de diabet. Proprietățile sale sunt capabile să reducă și să normalizeze nivelul glucozei. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil pentru activarea pancreasului și pentru producția suficientă de insulină.

Ceapa conține, de asemenea, fier, care este necesar pentru ca o persoană să mențină buna funcționare a sistemelor și organelor sale.

Pentru pneumonie și bronșită, ceapa coaptă este utilizată activ atât în ​​tratamentul adulților, cât și în tratamentul copiilor.

Ar trebui consumat mai des de toți cei care au probleme cu coagularea sângelui. După un infarct sau un accident vascular cerebral, medicii recomandă să mănânci zilnic ceapă la cuptor. Ajută vasele la curățare, elimină plăcile aterosclerotice. Ajută la normalizarea tensiunii arteriale, precum și a durerilor de cap de migrenă.

Ceapa este indispensabilă în tratamentul inflamațiilor dureroase purulente, cum ar fi boils. Când se utilizează ceapa coaptă pe un abces, tratamentul durează doar 1-2 zile.

Compresele de ceapă au un efect antibacterian bun. Ele pot fi folosite pentru a trata hemoroizii, desigur, sub supraveghere medicală.

Un ajutor pentru sănătatea inimii

Ceapa conține, printre altele, și sulf, mineral esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular, protejând vasele de sânge. Un studiu3 efectuat pe 70 de persoane supraponderale cu hipertensiune arterială a constatat că o doză de 162 mg pe zi de extract de ceapă bogat în quercetină, a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică cu 3-6 mmHg comparativ cu un placebo.

De asemenea, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul colesterolului. Potrivit unui studiu4 efectuat pe 54 de femei cu sindromul ovarian polichistice, a constatat că consumul de cantități mari de ceapă roșie, crudă (40-50 grame/zi dacă este supraponderală și 50-60 grame/zi dacă este obeză) timp de opt săptămâni a redus colesterol total și „rău” (LDL) din sânge, comparativ cu un grup de control. În plus, ceapa conține antioxidanți și compuși care au proprietăți antiinflamatorii puternice. Ad

Dovezile din studiile5,6,7 efectuate pe animale susțin că consumul de ceapă poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv inflamația, nivelurile ridicate de trigliceride și formarea cheagurilor de sânge.