Medicina NaturistaRecomandate

Ceapa lacto-fermentată: un probiotic puternic pentru a ne ajuta sănătatea

Înainte de a vorbi despre proprietățile cepei lacto-fermentate, trebuie menționat că vorbim despre un proces care ajută la păstrarea proprietăților legumelor.

În plus, îmbunătățește digestibilitatea și crește prezența culturilor vii, care oferă numeroase beneficii organismului.

Cuvântul „lacto” se referă la un anumit tip de bacterii. Acesta este Lactobacillus, ale cărui tulpini sunt prezente la suprafața plantelor, a tractului gastrointestinal și a vaginului. Au fost găsite mai întâi în enzimele din lapte și apoi în legumele conservate sau fermentate.

Ceapa lacto-fermentată este o modalitate deosebit de interesantă de a spori beneficiile pentru sănătate ale acestei legume. Ca și în cazul altor probiotice, acestea sunt cel mai bine preparate acasă.

Se recomanda folosirea sarii de Himalaya sau sare de mare pentru prepararea acesteia. Pentru că sarea de masă rafinată nu are aceleași beneficii. În plus, produsul rezultat poate fi adăugat la salate, sandvișuri și multe alte rețete.

Ingrediente:

  • 1 kg ceapă
  • 5 linguri sare de Himalaya (50 g)
  • 1 litru apă distilată
  • Borcane de sticlă cu gură largă

Preparare:

Tăiați ceapa felii și puneți-o în borcane de sticlă.
Dizolvați sarea în apă și folosiți lichidul pentru a acoperi ceapa tocată.
Asigurați-vă că mai există aproximativ 5 cm spațiu pentru gazul de fermentație.
Sigilați borcanele cu capacele lor ermetice și depozitați-le într-un loc mai mult sau mai puțin cald.

Deschideți capacul în fiecare zi în primele două săptămâni de conservare. Astfel, gazele de fermentare acumulate sunt eliberate.

După una sau două luni, ceapa va fi gata de mâncare.

Dar, dacă produsul capătă un miros neplăcut, aruncați-l și începeți de la capăt.

Deci care sunt beneficiile acestei cepe lacto-fermentate?
Datorita concentratiei de bacterii sanatoase si nutrienti esentiali, aceasta ceapa probiotica ofera beneficii interesante pentru sanatate.

Ele îmbunătățesc procesul de digestie
Consumul acestor cepe crește capacitatea de a absorbi nutrienții în timpul digestiei și promovează eliminarea adecvată a deșeurilor. Nu numai că, bacteriile vii restaurează flora microbiană intestinală și reduc probleme precum inflamația, gazele și indigestia.

Întărirea sistemului imunitar
Sănătatea intestinală joacă un rol deosebit de important în funcțiile sistemului imunitar. Bacteriile sănătoase care hrănesc flora bacteriană sporesc răspunsul imunitar. Astfel, riscul de infectare cu viruși, bacterii și drojdie este redus.

Ele te ajută să slăbești
Datorită capacității sale de a îmbunătăți digestia și metabolismul, acest aliment probiotic este un sprijin special pentru cei care doresc să slăbească într-un mod sănătos.