Medicina NaturistaRecomandate

Cei predispuși spre boala ARTICULAȚIILOR sau a MEMBRELOR ar trebui să bea acest CEAI zilnic

Maria Treben îl citează pe preotul și medicul naturopat Sebastian Kneipp în cartea sa – „Sănătate din Farmacia Domnului”, care recomandă celor sensibili la dureri de oase și mușchi să bea zilnic câte o cană de ceai de ciuboțica-cucului.

Iată ce spunea despre aceasta:

“Cine are predispoziție spre boala articulațiilor sau afecțiunea membrelor (înțelegând prin aceasta artrita și reumatismul) să bea zilnic pe o perioadă mai lungă de timp una până la două cești cu ceai de ciuboțica-cucului. Durerile puternice se vor atenua, și cu timpul vor dispărea complet.”

Ciuboțica-cucului

Efectul tămăduitor al acestei plante se datorează forței sale depurative, prin care stimulează eliminarea toxinelor care contribuie la apariția gutei, artritei și bolilor reumatice.

Modul de preparare al ceaiului

Ceaiul de ciuboțica-cucului se prepară prin infuzare. Se folosește 1 linguriță cu vârf de plantă (flori și frunze) la 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă să tragă câteva secunde, și apoi se strecoară. Se beau câte 1-2 căni de ceai pe zi, timp îndelungat.

Ceaiul de ciuboțica-cucului are mult mai multe beneficii pentru sănătate, îndeosebi pentru cardiaci. Planta aceasta are efecte calmante și sedative asupra inimii și a sistemului nervos, și ajută la înlăturarea insomniei, palpitațiilor, a tulburărilor nervoase și a durerilor de cap pe fond nervos. Este de asemenea utilă în inflamațiile miocardului.

Alte utilizări populare ale ceaiului de ciuboțica-cucului

– spasme, convulsii
– cefalee
– amețeală
– astenie nervoasă
– răceală, tuse, bronșită, dureri în piept
– afecțiuni pulmoare
– afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare

Atenție, înainte de a utiliza această plantă în scop terapeutic, consultați medicul. Nu este recomandată femeilor însărcinate, nici persoanelor care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante sau aspirină. De asemenea, la unele persoane poate cauza reacții alergice.
Sursa: https://lataifas.ro