Medicina NaturistaRecomandate

Consumată 10 zile pe lună, APA de ANGHINARE detoxifică puternic, arde grăsimea şi regenerează ficatul

Anghinarea (Cynara scolymus) a fost cunoscută încă din antichitate drept un elixir amar, medicii greci şi romani folosind-o pentru calitatea sa unică de a elimina toate materiile toxice din organism, ajutând astfel la vindecarea bolilor trupului.

În prezent, anghinarea este printre cele mai studiate plante medicinale, fiind foarte benefică, printre altele, pentru pierderea în greutate şi pentru îmbunătăţirea funcţiilor hepatice.

O reţetă care se bucură de un mare succes este apa de anghinare, un remediu cu proprietăţi speciale şi cu numeroase efecte pozitive asupra organismului.

Apă de aghinare – Reţetă

Ingrediente

4 anghinare de dimensiuni medii (sau 10-12 anghinare mici)

1 litru şi jumătate de apă

o jumătate de lămâie + suc de lămâie

Cum se curăță anghinarea

Înainte de toate, se curăță anghinarea, astfel:

  • Desprindem anghinarea de tulpină, îi curăţăm primul strat de frunze, apoi tăiem 1 cm. din vârfuri
  • Tăiem anghinarea pe lungime şi îi curăţăm miezul, care se prezintă sub formă de puf
  • Imediat după curăţare, punem anghinarea într-un vas cu apă rece şi lămâia lăsată întreagă sau tăiată felii.

Mod de preparare

Anghinarea se pune într-un litru şi jumătate de apă clocotită şi se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 15-20 de minute, până când devine moale.

Vasul se îndepărtează de pe foc şi se acoperă. După răcire, apa de anghinare se strecoară şi se consumă.

Administrare

Se consumă întreaga cantitate de apă în care a fiert anghinarea, pe parcursul zilei, împreună cu puţin suc de lămâie proaspăt stors.

Apa de anghinare se consumă de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, 10 zile pe lună, timp de 3 luni.

În cele 10 zile de cură, se evită alimentele procesate, grăsimile şi zahărul, consumându-se, în schimb, mai multe fructe şi legume.

Detoxifică puternic organismul

Cura cu apă de anghinare stimulează peristaltismul intestinal, accelerând tranzitul şi ajutând la o eliminare masivă a toxinelor din colon.

Stimulează şi activitatea rinichilor, favorizând eliminarea surplusului de apă din corp, a ureei şi a altor deşeuri de metabolism. Mai mult, digestia se va regla de la sine, tenul se va curăța, iar problemele intestinale se vor ameliora.

Îmbunătăţeşte sănătatea ficatului

Persoanele cu probleme hepatice cronice, mai ales cu hepatită, vor beneficia din plin de consumul apei de anghinare, întrucât acest remediu drenează ficatul şi favorizează regenerarea celulelor hepatice.

Prin facilitarea descompunerii grăsimilor, anghinarea ajută la protejarea ficatului, îmbunătăţind funcţiile acestuia. De asemenea, favorizează refacerea acestui organ, oferindu-i nutrienţii esenţiali de care are nevoie pentru o funcţionare optimă.

Ajută digestia

Apa de anghinare facilitează absorbţia de nutrienţi în organism, ajutând la ameliorarea dezechilibrului nivelului de pH.

Persoanele cu digestia leneşă, cu peristaltism gastric redus, vor beneficia din plin de efectele apei de anghinare, deoarece aceasta stimulează secreţia de sucuri gastrice şi de bilă, activând musculatura netedă a tubului digestiv.

Dispar astfel indigestiile, stările de greaţă, balonarea, tranzitul intestinal neregulat, timpul de digestie se reduce, iar senzaţiile de jenă şi disconfort abdominal după masă sunt eliminate.

Ajută la pierderea în greutate

Apa de anghinare facilitează pricesul de slăbire prin trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic şi capacitatea sa de a arde grăsimile.

Conţine inulină, un carbohidrat care se metabolizează lent în organism (foarte bun pentru diabetici) şi este bogată în fibre (scad glicemia, colesterolul şi vindecă constipaţia).

Nu în ultimul rând, anghinarea mai conţine cynarină, o substanţă cu efecte uimtoare, care stimulează secreţia de bilă, arde grăsimea şi are efect diuretic care combate retenţia de lichide.

Precauţii şi contraindicaţii

Persoanele cu hipersensibilitate la anghinare vor consuma cu precauţie acest remediu. Apa de anghinare nu este recomandată persoanelor cu probleme biliare.