Medicina NaturistaRecomandate

Consumul de Varză murată – luptă împotriva grăsimii, previne cancerul și bolile de inimă, reduce inflamațiile, îmbunătățește sănătatea pielii și vederea

Varza murată, precum și orice alt aliment fermentat, furnizează beneficii importante pentru sănătate.
Poate rămâne proaspătă mai mult timp decât crezi și după ce vei citi următoarele moduri prin care îți poate îmbunătăți sănătatea, o vei introduce din ce in ce mai des in alimentatie.

Beneficiile verzei murate asupra sănătății

Îmbunătățește digestia.

Având un conținut ridicat de fibre, face varza murată cea mai buna alegere când vine vorba de digestie normală, pierdere în greutate și sănătatea optimă a sistemului digestiv. Îmbunătățește activitatea intestinelor, previne constipația, balonarea și crampele. Mai mult decât atât, consumul regulat de varză murată previne dezvoltarea unor grave probleme de sănătate, precum cancerul de stomac și de colon.

Crește nivelul de energie.

Varza murată îmbunătățește energia, metabolismul și circulația datorită nivelului ridicat de fier pe care îl conține. Luptă împotriva oboselii și a durerilor de cap și previne anemia.

Crește imunitatea.

Una din cele mai bune căi pentru a-ți întări sistemul imunitar este să ai un aport mare de vitamina C și acest aliment conține o cantitate mare. Nivelul crescut de vitamina C ajută la producerea de colagen și de globule albbe, precum și la regenerarea celulară.

Ad

Reduce inflamațiile.

Acest aliment conține agenți anti-inflamatori cunoscuți ca antioxidanți. Dacă îl consumi zilnic, vei scăpa de durerea părților inflamate ale corpului tău.

Întărește oasele.

Varza murată conține un nivel ridicat de vitamina K – vitamina care ajută la producerea proteinei responsabile de reglarea mineralizării oaselor. Aceasta întărește oasele și previne osteoporoza.

Previne cancerul.

Mai multe studii au arătat ca varza murată conține antioxidanți care sunt suficient de puternici pentru a ucide radicalii liberi – principalul factor pentru dezvoltarea celulelor canceroase.

Îmbunătățește sănătatea inimii.

Varza murată asigură proprietăți care protejează inima mulțumită nivelului ridicat de fibre. Fibrele protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare prin prevenirea efectelor negative ale colesterolului în artere.

Îmbunătățește sănătatea pielii și vederea.

Acest aliment conține un nivel crescut de vitamina A, care este extrem de benefică pentru piele și vedere Această vitamină reduce apariția ridurilor și a roșeței și scade riscul cataractei și al degenerescenței maculare.