Crește în șanțuri, pajiști și păduri – detoxifică organismul și tratează multe boli
Puțini oameni știu că această buruiană care se lipește de haine are puterea de a curăța rapid și eficient organismul de toxine datorită proprietăților sale detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene și antiinflamatorii.
Este un brusture care se numește în mod obișnuit „bunicul” sau „velcro”, care crește în toate șanțurile, pe malurile râurilor sau în păduri, considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace de detoxifiere a organismului.
Brusturele este în general considerată o buruiană, deși are multe proprietăți medicinale. În scop medicinal, rădăcinile de brusture sunt recoltate la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii, dar numai acele plante care nu au înflorit. Fragmentele mai groase sunt tăiate și uscate la aproximativ 50 de grade C.
Frunzele și fructele de brusture sunt, de asemenea, folosite în medicina pe bază de plante.
Pe lângă proprietățile sale vindecătoare incontestabile, rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, deoarece până acum nu s-au găsit efecte secundare în organism.
Unul dintre cele mai apreciate beneficii pentru sănătate ale acestei plante este puterea sa de a trata spondiloza cervicală.
Iată cum să tratezi cel mai eficient spondiloza:
O frunză proaspăt culesă se pune seara înainte de culcare timp de 10-15 minute în alcool medicinal până se impregnează bine. Pe spatele gâtului se pune o cârpă subțire, peste care se aplică o frunză.
Se adaugă o altă cârpă și se prinde bine de ceafă, astfel încât compresa să reziste până dimineața. Tratamentul nu trebuie să depășească 4-6 zile la rând.
Tratamentul este recomandat si pentru afectiunile discului lombar si reumatism.
Iată câteva alte afecțiuni pe care poate fi utilizat pentru a le trata
1. Diabet
Datorită conținutului de substanțe active care reglează nivelul zahărului din sânge, ceaiul de rădăcină de brusture este un ajutor recomandat în lupta împotriva diabetului. Consumă 3 căni de ceai de rădăcină de brusture 15 zile pe lună.
2. Infecții ale tractului urinar și ale rinichilor
Brusturele conține poliacentilene în organism, substanțe cu proprietăți antibiotice care tratează cu succes boli precum cistita, nefrita, infecțiile urinare. Pentru a lupta împotriva infecției, se recomandă consumul atât intern – 1 litru de ceai pe zi, cât și extern – băi zilnice în poziție șezând.
3. Durerea
Planta are un puternic efect antiinflamator, motiv pentru care brusturele este de ajutor in combaterea multor afectiuni precum: reumatism, entorse, entorse, intepaturi de insecte, artrita, guta.
Se fierbe un pahar cu apă. După ce apa fierbe, adăugați 2 linguri de rădăcină de brusture tocată. Lăsați-l la infuzat timp de 15 minute, apoi înmuiați un tampon de tifon în această soluție și aplicați-l pe locul dureros.
Este la fel de eficient dacă folosești comprese cu frunze de brusture, spălate și zdrobite în prealabil.
4. Combate matreata si caderea parului
Brusturele este folosit în tratamentul cheliei, deoarece preparatele pe bază de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului.
În plus, combate mătreața. După clătirea părului, se face o infuzie combinată de brusture, în care se adaugă 30 de picături de ulei de lavandă. Se toarnă încet, frecând ușor pielea cu degetele.