Medicina NaturistaRecomandate

Cum eliminam în mod natural nisipul si pietrele de la rinichi

Numim nisip la rinichi cele mai mici pietre (nefrolite mici), de dimensiunea unui bob de mazare sau orez, sau uneori chiar mai mici, care de multe ori trec neobservate de o persoana, pentru o lungă perioada de timp.

Acestea apar ca depozite cristaline ale chistului pelvinului renal cu o concentrație crescută de calciu sau cu valori crescute ale acidului uric asociate cu alte minerale.

Spre deosebire de pietrele la rinichi (nefrolite mai mari sau pietre ureterale), acestea nu conduc de la început la blocarea uretrei, la retenția fluidelor în rinichi sau colici. In mod normal, aceste mici cristale sunt eliminate cu urina.

Cu toate acestea, în cazul în care organismul primeste prea puțin lichid, se poate întâmpla ca din nisip să se formeze pietre la rinichi, iar hidratarea scăzută poate fi cauza suprema.

Nisipul de la rinichi este un depozit cristalin al bazinului renal, datorită nivelurilor crescute de acid uric sau a creșterii calciului în combinație cu alte minerale. Formarea de nisip la rinichi apare la bărbați și femei, mai ales la cei cu vârsta cuprinsa între 30 și 60 de ani, bărbații fiind afectați mai frecvent.

Cauzele posibile includ infecții frecvente ale tractului urinar, obezitate, hipertensiune arterială, gută, diabet și boli intestinale cronice, predispozițiile ereditare pot fi de asemenea cauza, precum și aportul anumitor medicamente care pot favoriza formarea nisipului de rinichi.

O dietă care conține alimente bogate în acid oxalic poate favoriza formarea de nisip la rinichi. Acestea includ alimente cum ar fi spanacul, cartoful dulce, patrunjelul, afinele, strugurii, cacao, ceai negru, ciocolată, etc.

Remediile naturopate care dizolvă nisipul sunt:

1. Apă caldă cu oțet de cidru de mere: 2 linguri de oțet de cidru de mere la un pahar de apă caldă, de 4 ori pe zi susține activitatea rinichilor și ajută la eliminarea nisipului.

2. Suc de lămâie cu ulei de măsline: O jumătate de ceașcă de suc de lămâie proaspăt amestecat cu un sfert de ceașcă de ulei de măsline. Beți acest amestec de 3 ori pe zi și apoi consumați multă apă. Lamaia ajută la desprinderea nisipului de la rinichi iar uleiul de măsline ajută la eliminare.

3. Ceai de patrunjel: Adăugați 2 lingurițe de patrunjel uscat la o ceașcă de apă fierbinte și lăsați timp de 10 minute.

4. Ceaiul de urzica: Ceaiul de urzică este cunoscut pentru efectul diuretic. Există ceaiul gata de cumpărat, dar are un efect mai mare daca il faceți proaspăt. Adăugați 2 lingurițe de frunze de urzică la o ceașcă de apă fierbinte, infuzați timp de 10 minute și apoi filtrati. Ceaiul se bea cald, 3 – 4 cești pe zi.

5. Rodia: Sucul și semințele unei rodii au un efect pozitiv asupra excreției care pot astfel stimula spălarea nisipului de rinichi.

6. Ceai de busuioc: Se prepară din frunze tocate, în cantitate mare cu apa fierbinte care se lasă 10 min sa traga. Ceaiul se poate îndulci cu puțină miere. De asemenea, se recomanda și un piure de busuioc inainte de prima masă, dimineața. Busuiocul are un efect analgezic, antispastic și stimuleaza excreția.

7. Semințele de pepene verde: Acestea, stimuleaza producerea de urină. 1 linguriță de semințe zdrobite la o ceasca de apa fierbinte, se lasa 15 minute să tragă. Se poate poate îndulci cu miere și se recomandă două până la trei cești pe zi.

8. Sucul de țelină brut: Are un efect anti-spasmodic și este considerat un diuretic natural.

9. Coada calului: Coada calului a fost cunoscută din timpuri străvechi și este încă utilizată pentru o varietate de infecții și boli.Nisipul de la rinichi, se poate trata în mod natural fără substanțe chimice. Coada-calului sub forma de ceai calmează sau chiar trateaza total nisipul de rinichi. Alternativ, se recomandă să beți regulat suc din coada calului.