Medicina NaturistaRecomandate

Curăţă sângele şi ficatul de toxine, ajută la tratarea varicelor. Coada șoricelului: Efectul plantei medicinale ca ceai, tinctură, unguent

Coada șoricelului este o plantă eficientă medicamentoasă și utilă pentru trup și suflet. Ingredientele active își pot dezvolta puterile sănătoase în ceaiuri, unguente sau tincturi și, de exemplu, au un efect sanguin, antiinflamator și antispastic.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de planta unei femei, care ajută la durerile menstruale.

În următoarele rețete veți găsi instrucțiuni simple pentru utilizări interne și externe

Ceaiul de coada șoricelului pentru crampe și vindecarea rănilor – Ceaiul de coada șoricelului este potrivit pentru hemostază și vindecarea rănilor, ajută la menstruații neregulate sau grele, ameliorează crampele, contracarează durerile menstruale și calmează sufletul în caz de neliniște și tulburări de somn.

Pentru prepararea ceaiului, se utilizează în primul rând tulpinile, care sunt cel mai bine uscate corespunzător în prealabil.

O linguriță de coada șoricelului uscată este suficientă pentru 200 de mililitri de apă clocotită, care se toarnă peste plantă. După ce ceaiul a stat la infuzat timp de cinci până la zece minute, este gata să se strecoare.

Unguent de coada șoricelului – Pentru a pregăti un unguent din coada șoricelului, veți avea nevoie de: 150 ml extract de ulei vegetal de coada șoricelului, pe care îl puteți face cu ușurință 15 g lanolină (disponibilă în farmacie sau online ) 8 g ceară de albine borcane goale cu capac sau borcane pentru unguent pentru depozitare.

Unguentul se face în câțiva pași: Pur și simplu încălziți uleiul, lanolina și ceara de albine într-un pahar într-o baie de apă până când toate ingredientele s-au topit. Pentru testul de consistență, așezați câteva picături din masa topită pe o farfurie și lăsați-o să se răcească.

În funcție de cât de răspândibil este, adăugați puțin mai mult ulei (mai lichid) sau ceară de albine (mai multă fermitate). Puneți unguentul terminat într-un borcan, lăsați-l să se răcească și păstrați-l într-un loc întunecat. Unguentul poate fi păstrat până la șase luni. Este recomandabil să etichetați recipientul, astfel încât să nu depășească data cea mai bună înainte.

Tinctură de coada șoricelului pentru uz intern și extern – Cu tinctura de coada șoricelului, puteți păstra ingredientele valoroase ale plantei medicinale timp de un an. Este potrivit atât pentru uz intern cât și extern.

Pentru a face extractul de plante, aveți nevoie de coada șoricelului uscată și alcool de 40%. Pentru producerea tincturii de coada șoricelului , părțile zdrobite ale plantei sunt puse într-un vas și umplute cu alcool. După o perioadă de maturare de patru până la șase săptămâni, tinctura este bine absorbită și gata de utilizare.

Aplicație externă – Taninurile și flavonoidele ajută la tratarea varicelor, a tulburărilor circulatorii și a aftelor vaginale. Pentru a favoriza circulația sângelui și a combate agenții patogeni, câteva picături de tinctură sunt diluate cu apă într-un raport de unu la zece și comprese îmbibate în ea sunt plasate pe zonele afectate ale pielii. De asemenea, puteți opri sângerarea rănilor.

Aplicație internă – Pentru problemele tractului gastro-intestinal, tratamentul cu tinctură de coada șoricelului va stimula bila sau va calma gazele. Pentru aceasta, cinci până la opt picături de tinctură sunt luate într-un pahar cu apă de trei ori pe zi. Durerea abdominală poate fi, de asemenea, ameliorată în acest fel.

Sfat: Un ulei fabricat din coada șoricelului este, de asemenea, o formă eficientă de utilizare a puterilor curative ale coada șoricelului direct sau în produsele cosmetice de casă.