Medicina NaturistaRecomandate

Cvasul, Elixirul Ruşilor Pentru Afecţiunile Ficatului, Cardiace şi Digestive

Cea mai răspândită şi mai populară băutură tradiţională din Rusia este cvasul (Kvass), elixirul miraculos care, în trecut, nu lipsea de la nici o masă, fiind considerat un panaceu pentru prevenirea şi tratarea bolilor sistemului cardiovascular, reglarea fucntionarii tractului gastro-intestinal şi stoparea înmulţirii agenţilor patogeni.

Preparat doar din produse naturale, hrănitoare şi sănătoase, cvasul a reuşit, de-a lungul timpului, să îi ţină pe ruşi departe de boli, prelungindu-le viaţa, fapt confirmat şi de către nutriţioniştii zilelor noastre.

Cvas alb pentru digestie

Cvasul alb ajută digestia, întrucât în timpul fermentației se produce acidul lactic. De asemenea, preparatul este recomandat ca stimulent al secreției de lapte pentru femeile care alăptează.

Ingrediente

Câte 3 kg. de: malţ de secară, orz, făină de grâu, făină de hrişcă

1,5 kg. făină de secară

50 gr. mentă; 20 gr. stafide negre

Metodă de preparare

Cerealele se amestecă, adăugând treptată apă, până la obţinerea unui aluat tare. În continuare, compoziţia se aşează într-un vas mare, şi se toarnă 10-12 litri de apă clocotită.

Separat, se prepară o infuzie din 50 gr. mentă şi 1 litru de apă (care se strecoară).  Se amestecă bine şi se adaugă 3-4 linguri de drojdie diluată şi infuzia de mentă. Compoziţia se acoperă şi se lasă la cald, timp de 2-3 zile, pentru a fermenta.

După această perioadă, cvasul se strecoară, se toarnă în sticle, în care se vor adăuga câteva stafide. Se păstrează la frigider, în poziţie orizontală.

Administrare

Se administrează maximum o ceaşcă pe zi, la femeile care alăptează. Pentru digestie, se consumă câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi.

Cvas din sfeclă pentru ficat şi fiere

Cvasul din sfeclă curăţă ficatul de toxine, stimulând bila leneşă şi regenerând celulele hepatice după perioade de disfuncţii.

Ingrediente

3 căpăţâni de sfeclă organică de mărime medie

1 linguriţă sare de mare nerafinată

Apă filtrată

Cvas din Sfecla Pentru Ficat si Fiere

Metodă de preparare

Se pun într-un borcan de sticlă de 2 litri sfeclă curăţată şi tăiată în bucăţi mari, sarea de mare şi apa filtrată. Apa va trebui să umple borcanul, însă nu complet. Se amestecă bine, iar borcanul se închide etanş.

Preparatul se lasă la temperatura camerei timp de 2-3 zile, după care se mută în frigider, fiind gata de consum. Se poate păstra în frigider pe o perioadă de câteva săptămâni.

Administrare

Se bea câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi.

Cvas din mere pentru hipertensiune şi afecţiuni cardiace

Cvasul din mere, servit înainte de masă, este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială şi afecţiuni cardiace.

Ingrediente

1 kg. de mere organice; 100 gr. zahăr; 200 gr. miere; 30 gr. drojdie; 1 linguriţă scorţişoară măcinată; 4 l apă

Metodă de preparare

Se taie merele în felii subţiri şi se aşează într-un vas emailat. Se toarnă apă şi se lasă să fiarbă timp de 20-30 de minute. După această perioadă, recipientul se îndepărtează de pe foc, lăsând compoziţia la macerat timp de 2-3 ore.

După ce a fost strecurată printr-un tifon, se pot adăuga zahărul, mierea, drojdia şi scorţişoara. Vasul cu cvas se acoperă bine şi se păstrează într-un loc călduros, timp de 2-3 zile, pentru fermentare. După această perioadă, lichidul se strecoară din nou, se toarnă în sticle şi se pastrează la frigider, fiind gata în aproximativ 3-4 zile.

Administrare

Se administrează câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi.

Contraindicaţii

Cvasul este contraindicat în afecţiuni precum ulcer peptic, gastrită sau colită.