Medicina NaturistaRecomandate

Dacă aveți reflux acid, faceți doar aceste 5 lucruri

Când te gândești la cauzele deteriorării dinților, probabil că te gândești la lucruri precum alimentele dulci sau igiena orală deficitară. Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente cauze de deteriorare a dinților este refluxul acid…

Cu toate acestea, puteți face aceste 5 lucruri pentru a o ușura fără medicamente scumpe și efecte secundare.

Refluxul acid este atunci când acidul din sistemul digestiv pătrunde în esofag, provocând disconfort. Dacă devine mai severă, trece într-o afecțiune mai largă numită GERD (boala de reflux gastroesofagian).

Unele dintre simptome includ:

 • arsuri la stomac (dureri în piept după masă)
 • reflux acid (când acidul din stomac se ridică înapoi în gură și provoacă un gust neplăcut și acru)
 • durere în gât
 • respirație urât mirositoare
 • balonare și eructație
 • eroziune dentară și boli ale gingiilor
 • durere la înghițire

Dacă oricare dintre aceste simptome sună familiar, nu ești singur. Până la 60% din populație prezintă simptome de reflux, cum ar fi arsuri la stomac și regurgitare acidă în timpul anului.

Una dintre cele mai comune metode de a trata refluxul de acid iritant este prin utilizarea antiacidelor. Acestea pot include medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai pompei de protoni.

Dar, în timp ce refluxul acid sună simplu, cauza reală este puțin mai complicată decât arsurile la stomac. Când înțelegem cauza refluxului de acid, utilizarea antiacidelor poate să nu ajute și poate agrava starea.

Simptomele și efectele secundare ale refluxului acid

Efectele pe termen lung ale simptomelor GERD pot fi adesea observate în gură. Mulți oameni iau antiacide ca inhibitori ai pompei de protoni, dar refluxul lor acid nu se va vindeca.

Refluxul de acid pe termen lung are multe efecte secundare:
pH oral scăzut din cauza revărsării de acid din sistemul digestiv, ceea ce duce la eroziunea și uzura dinților.

Uzura dinților din cauza refluxului acid poate fi definită ca pierderea înălțimii dintelui. Alte prezentări includ uzura suprafețelor dentare din interiorul dinților sau palatului.

Pacienții au adesea respirație urât mirositoare.

Care este cauza principală a refluxului

Toate aceste condiții au un proces de bază comun. Echilibrul acid din gură este controlat de microbii din gură. Gura este în legătură directă cu microbiota noastră intestinală.

Când pierdem echilibrul microbiomului digestiv, devenim mai predispuși la infecție cu agenți patogeni precum H. pylori. Dezechilibrul digestiv revine înapoi în gură, unde poate apărea eroziunea smalțului.

Rolul dezechilibrelor digestive și intestinale
În mod ironic, în timp ce refluxul de acid este adesea considerat a fi cauzat de un nivel ridicat de acid gastric, acesta poate fi adesea cauzat de un nivel scăzut de acid gastric. Acest lucru duce, de asemenea, la simptome și senzații similare, cum ar fi arsurile la stomac. Mecanismul este că bacteriile H. pylori sunt capabile să dezactiveze secreția de acid din stomac.

Problema cu acizii stomacali suprimați este că pH-ul scăzut este folosit ca apărare împotriva anumitor bacterii. O creștere excesivă a bacteriilor (cum ar fi SIBO) poate fi cauzată de lipsa acidului din stomac.

Când există o creștere excesivă a speciilor greșite în sistemul digestiv, poate apărea digestia necorespunzătoare. Acest lucru poate provoca acumularea de gaze și presiunea intra-abdominală. Știm că presiunea intraabdominală este asociată cu refluxul acid sau BRGE.

Deci refluxul de acid este probabil un dezechilibru bacterian care poate fi cauzat de lipsa acidului din stomac. Acesta este motivul pentru care antiacidele nu abordează cauza refluxului acid și, de fapt, poate agrava refluxul acid.

H. pylori, sănătatea intestinului și eroziunea dentară
Smalțul dinților este guvernat de microbiomul oral și de echilibrul mineral intern. Este cea mai dură suprafață a corpului și schimbă constant ioni în gură.

pH-ul gurii este determinat de bacterii și saliva. Când infecția cu H. pylori este prezentă în sistemul digestiv, dezechilibrele pe termen lung pot coloniza și microbiomul oral. Studii recente au arătat că gura este un loc obișnuit pentru a găsi H. pylori.

H. pylori nu numai că provoacă probleme stomacale și gastrointestinale, dar provoacă și boli dentare. H. pylori este prezent în microbiomul oral în timpul bolii gingiilor. Sângerarea gingiilor sau boala gingiilor poate fi un semn al infecției cu H. pylori în gură.

Tratamentul se poate concentra pe eliminarea H. pylori din stomac, dar se va întoarce în gură. Aceasta înseamnă că vei fi prins într-o buclă nesfârșită. A scăpa de H. Pylori trebuie să includă îndepărtarea lui din gură.

5 pași pentru a vindeca refluxul bucal și intestinal

Eroziunea dentară este un semn de reflux acid prelungit cauzat de un dezechilibru digestiv. Când procesul bolii duce la eroziunea dentară, aceasta indică o infecție pe termen lung.

Aceasta este abordarea pe care ar trebui să o utilizați pentru a vă vindeca microbiomul intestinal și oral.

Mergeți la un examen stomatologic complet și o evaluare parodontală pentru a elimina colonizarea H. pylori în gură

Fă-ți un control digestiv complet, inclusiv un test de intoleranță alimentară.

Luați un medicament antimicrobian: ierburile amare sunt un remediu natural excelent pentru curățarea infecțiilor din sistemul dumneavoastră digestiv.

Ierburi amare recomandate:

 • chimen
 • papadie
 • marar
 • gentiana
 • ghimbir
 • anghinare

4. Includeți probioticele în dieta dvs.: chefirul vegetal sau apa fermentată este cea mai bună formă de probiotic. De exemplu, ele conțin mai puțini carbohidrați în comparație cu produsele lactate fermentate și pot ajuta la echilibrarea microbiomului intestinal.

5. Trateaza mucoasa intestinala consumand mult colagen. Aceasta include consumul de bulion de oase, care conține aminoacizii prolină și glutamina, care ajută la vindecarea celulelor intestinale.