Medicina NaturistaRecomandate

Dacă te numeri printre cei care beau cafeaua dimineața pe stomacul gol, trebuie să știi aceste lucruri. Iată de ce este atât de nociv acest obicei

Băutul cafelei pe stomacul gol este unul dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor. Mulți aleg să sară peste micul-dejun sau, în orice caz, să bea o cafea înainte de toate. Este acest obicei unul benefic pentru organism? Bineînțeles că nu!

Este crunt ce se întâmplă organismului uman atunci când se consumă cafeaua pe stomacul gol.

Fără îndoială, cafeaua are o sumedenie de beneficii, datorită faptului că este bogată în antioxidanți. Însă licoarea energizantă pe care o savurăm în fiecare dimineață ne poate face la fel de mult rău, mai ales dacă este consumată pe stomacul gol. Una dintre cele mai mari probleme este aceea că, în cazul în care o servim pe stomacul gol, cafeaua va genera (în mod sigur) gastrita, boala ce efectiv poate găuri pereții stomacului.

O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreția acidului clorhidric al sistemului digestiv. Persoanele care suferă de gastrita pot simţi asta foarte repede. Nici persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, atunci veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Asadar, o ceaşcă de cafea pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere. Tocmai de aceea este indicat să se consume doar după masa de dimineaţă, pentru a stimula digestia.

Totodată, nivelul de cortizon se ridică foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. Acest lucru poate crea tulburări de somn și de digestie și poate duce la asimilarea puternica a substanțelor nocive din alimente, ducând la obezitate în unele cazuri. Cortizonul este un hormon care ne controlează ceasul biologic și abilitatea noastră de a rămâne treji.

Proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancerul de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine.

Citește și: Remediul care echilibrează inima și stomacul. Amestecă 500 de grame de nuci cu zeamă de lămâie și miere de rapiță

Pe lângă cele amintite mai sus, consumul cafelei pe stomacul gol, vă poate da nervozitate, agitaţie şi alte efecte, inclusiv schimbări de dispoziţie, afirmă dr. Adam Simon, directorul medical al PushDoctor.co.uk. Totodată, va mări simptomele de anxietate, va stimula ritmul cardiac, poate provoca iritabilitate şi incapacitate de concentrare.

Băutul cafelei are multiple beneficii dovedite științific, unul dintre ele fiind acela că protejează creierul de demență, dar consumul regulat de cafea poate crea dependență. O persoană care este dependentă de cafea are un sistem nervos vegetativ care va avea nevoie mereu de cofeină pentru a se trezi și a se simți energic. Totuși, pentru a rămâne sănătoși, este indicat sa beți cafeaua la o oră după ce v-ați trezit și neapărat după ce ați mâncat ceva.