Medicina NaturistaRecomandate

De ce fiecare casă ar trebui să aibă cel puțin 1 sticlă de tinctură de zmeură

Tinctura de zmeura a vindecat-o pe mama mea de gusa. Vecinul meu a observat o creștere a glandei tiroide și apoi m-a sfătuit să încerc această băutură minunată.

Zmeura este cunoscută de mult timp pentru proprietățile lor antipiretice și patogene. Acesta este motivul pentru care ceaiul de zmeură este atât de bun de băut pentru răceli. De asemenea, au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, întărind pereții vaselor de sânge. Întotdeauna am în stoc fructe congelate și uscate de la ei. Și astăzi vă voi spune cum să folosiți zmeura în scopuri medicinale și credeți-mă, veți și voi.

Tinctura de zmeura in medicina traditionala

Tinctura de zmeura – reteta de gusa

Pentru a face o băutură, combinați 4 căni de apă și 1 ceașcă de zmeură și aduceți la fiert. Se strecoară bulionul și se toarnă 0,5 litri de vodcă, se adaugă o cană de zahăr și coji de la 1 kg de nucă. Lăsați bulionul să stea timp de 10 zile într-un loc întunecat. Trebuie să luați tinctura în 1 lingură de trei ori pe zi cu o oră înainte de mese.

Proprietățile medicinale ale zmeurii

Zmeura este utilă pentru afecțiunile stomacului. Pentru a pregăti tinctura medicinală, veți avea nevoie de frunzele, florile și crenguțele plantei. Măcinați mai întâi materiile prime. Apoi luați 2 linguri din amestecul rezultat și turnați 1 cană de apă clocotită. Se lasa la fiert 1 ora. Se bea 20 de minute după mese de 3 ori pe zi pentru o treime din pahar.

Dacă aveți ulcer gastric și duodenal, luați suc de zmeură. Este suficient să bei 1-1,5 linguri din băutura delicioasă cu 15 minute înainte de masă și în curând te vei simți mai bine.

Zmeura are proprietăți antiinflamatorii excelente. Turnați puțină apă peste zmeură uscată sau proaspătă și luați 2 linguri. cu 15 minute înainte de masă. Apa de zmeură este bună pentru a elimina inflamația ochilor și acneea pielii. Trebuie doar să-ți ștergi fața cu lichidul.

Te-ai distrat bine ieri? Dar astăzi se resimt toate consecințele influenței alcoolului asupra organismului. Folosiți medicina populară. Pregătiți apă de zmeură (umpleți fructele de pădure cu apă de băut curată) și beți pe tot parcursul zilei. După 1 litru de lichid, disconfortul va dispărea.

Zmeura uscata

Pentru a obține zmeură uscată sănătoasă, trebuie să alegeți fructele potrivite. Doar fructele coapte și întregi colectate pe vreme uscată sunt potrivite pentru uscare. Întindeți fructele pe o foaie de hârtie de copt într-un singur strat și puneți-le la cuptorul cald. Dacă zmeura nu îți vopsește mâinile, atunci fructele sunt uscate. Fructele uscate pot fi adăugate la produse de patiserie și ceai.

Zmeura congelata

Congelarea diverselor produse se practică de mult timp. Dar nu toate legumele și fructele își păstrează forma și gustul după expunerea la temperaturi scăzute. Zmeura este alcătuită din bile mici care își pierd rapid contactul una cu cealaltă atunci când sunt înghețate. În acest fel, este dificil să păstrezi integritatea boabelor.

Dar recent problema a fost rezolvată. Pentru ca zmeura să aibă un aspect comercializabil chiar și după congelare, trebuie să fie răcită în două etape. Pentru prima dată, boabele au fost congelate la minus 12 grade. Acest lucru face posibilă păstrarea structurii fructului. A doua oară temperatura scade la 18 grade. Zmeura poate fi acum transportată în siguranță.

Acasă, este suficient să pui fructele la congelator. Gustul zmeurii dezghețate nu este mult diferit de cele proaspete. Principalul lucru este că nu există mirosuri străine în congelator. Ele pot fi absorbite în fructe și le strica aroma plăcută.

Datorită compoziției sale și a unui număr mare de proprietăți utile, zmeura poate fi considerată pe bună dreptate unul dintre cele mai valoroase fructe. Nu este un panaceu pentru toate bolile, dar ca măsură preventivă merită atenție. Ti s-a dat si ceai de zmeura in copilarie?

Citeste si: Am slabit 20 kg cu lamai fierte si ghimbir. Iată cum să faci singur această băutură și să ai corpul pe care l-ai dorit mereu

Sursa: batranete.com