Medicina NaturistaRecomandate

De ce se formează spumă albă într-un borcan cu miere. Ce este? Poți să mănânci această miere?

Mierea este un produs gustos și foarte nutritiv pe care mulți oameni îl folosesc ca alternativă sănătoasă la zahăr.

Produsul stimulează digestia, saturează organismul cu oligoelemente necesare, întărește imunitatea și chiar ameliorează stresul.

Cu toate acestea, cel mai mare beneficiu poate fi obținut numai din mierea de înaltă calitate care nu a fost diluată, alterată sau procesată. Prin urmare, astăzi specialistii noștrii vă va spune cum să verificați naturalețea mierii acasă, astfel încât să puteți mânca acest produs delicios fără teamă și să fiți sigur de calitatea lui.

Cum să verificați mierea acasă


După ceva timp, persoanele care cumpără miere pot descoperi că s-a format o spumă albă în borcanul cu acest produs. Acest lucru îi sperie pe mulți, pentru că nu înțeleg de unde provine această formațiune. Poate mierea este de proastă calitate sau există niște aditivi? Se poate mânca deloc?

De fapt, spuma albă este glucoză naturală de miere. Prezența sa indică faptul că mierea este crudă și vie, nu a fost supusă unui tratament termic. Rata de formare a unui astfel de „îngheț” în borcan depinde de cantitatea de glucoză și fructoză din mierea în sine. Această formație are gust de bomboane, deși este mult mai gustoasă și mai utilă decât ele.

Mierea cu un strat alb poate și trebuie consumată. Un astfel de produs este de înaltă calitate, viu și natural. Îl poți mânca cu îndrăzneală și cu plăcere. Dar nu este necesar să așteptați mult timp după cumpărare, în timp ce „înghețul” se formează în borcan. La urma urmei, puteți verifica calitatea mierii în alte moduri.

1. Uneori, vânzătorii fără scrupule adaugă amidon obișnuit la miere. Pentru a detecta un astfel de fals, diluați o lingură de miere suspectă într-un pahar cu apă caldă și adăugați câteva picături de iod. Dacă apa începe să devină albastră, înseamnă că amidonul a fost într-adevăr adăugat în produs.

2. Produs natural sau contrafăcut? Pentru a afla, încălziți o bucată de sârmă și scufundați-o în miere. Dacă dulciurile se lipesc de metal, înseamnă că avem un fals. Dacă firul rămâne curat, mierea este naturală.

3. Mierea de înaltă calitate, fără aditivi discutați, nu se va arde, nu se va topi sau nu va schimba culoarea sub influența temperaturii ridicate. Și de aceea, pentru a verifica, este suficient să-l scăpați pe hârtie și să-i dați foc. Dar rețineți, dacă mierea are o nuanță maro, înseamnă că albinele au fost hrănite cu sirop de zahăr.

Este mai bine să verificați mierea înainte de a cumpăra, așa că acordați atenție aspectului ei. Un produs de înaltă calitate este foarte gros, este clar vizibil atunci când este turnat într-un borcan. Cert este că conține doar 17-20% apă, iar o cutie de litru de miere nediluată cântărește aproape 1,5 kg.

Un vânzător conștiincios vă va permite probabil să verificați consistența produsului cu o lingură sau un băț. Și dacă mierea doar picură din lingură, atunci nu ar trebui să o cumpărați. Un produs natural trebuie tras de un fir subțire.

Acum știi cum să verifici calitatea mierii acasă. Desigur, este mai bine să cumpărați produsul de la apicultori dovediți, atunci nu va fi nevoie să efectuați experimente similare acasă. Dacă cumpărați miere de la un anumit vânzător pentru prima dată, atunci nu ar trebui să luați imediat un borcan de trei litri. Cumpără câteva pentru a încerca, iar dacă totul ți se potrivește, poți veni din nou.

Sunt utile aceste sfaturi? Împărtășește ți dũtăle și impresiile cu prietenii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *