Dovlecei mai gustoși decât carnea! Nimeni nu crede că se gătesc așa ușor!
Un preparat simplu și delicios! O gustare, care nu lasă pe nimeni indiferent!
INGREDIENTE:
-1-2 dovlecei;
-sare — după gust;
-100 g de cașcaval;
-2 linguri de smântână fermentată;
-2 linguri de făină;
-2 ouă;
-o roșie;
-o legătură de pătrunjel;
-1-2 căței de usturoi;
-ulei — pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați dovleceii în felii longitudinale, cu grosimea de 3-4 mm.
2.Întindeți-le pe tocător și presărați-le cu sare. Lăsați-le să se săreze pe parcursul a 10 minute.
3.Între timp bateți ouăle cu furculița pe o farfurie și răspândiți făina pe altă farfurie.
4.Scuturați excesul de lichid de pe fiecare felie de dovlecel, după care tăvăliți-o prin făină și scufundați-o în ouăle bătute.
5.Prăjiți feliile de dovlecel în ulei încins, timp de câte 1 minut pe fiecare parte, până se vor rumeni.
6.Transferați-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.
7.Între timp pregătiți umplutura: amestecați cașcavalul dat prin răzătoarea mică, usturoiul dat prin răzătoarea mică sau trecut prin presa de usturoi, pătrunjelul tocat mărunt și smântâna fermentată.
8.Tăiați roșia sub formă de fâșii groase.
9.Puneți o linguriță de compoziție de cașcaval în apropiere de una dintre marginile scurte a unei felii de dovlecel și aplatizați-o bine. Așezați o fâșie de roșie pe ea, după care rulați felia de dovlecel sub formă de rulou.
10.Serviți rulourile obținute cu multă plăcere!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!