Medicina NaturistaRecomandate

Dr. Virginia Ciocan: „Faceți o cură de 30 zile cu urzici – Veți fi în formă tot anul”

Potrivit cercetărilor, urzicile sunt un aliment-minune: remineralizează, vitaminizează și fortifică întregul organism. Este un leac util pentru cei care, la început de primăvară, se simt obosiți, lipsiți de vlagă sau anemici.

Benenficii:

  • Efecte imunitare
  • Efecte depurative
  • Efecte diuretice
  • Efecte energizante
  • Ajută la formarea celulelor imunitare
  • Protejează de numeroase boli
  • Proprietăți bactericide și antimicrobiene

Dr. biolog Virginia ciocan recomandă o cură de 1 lună cu urzici proaspete: datorită efectelor purificatoare asupra sângelui, face minuni pentru sănătate.

Consumul de urzici:

  • Ajută la formarea de anticorpi
  • Curăță sângele intoxicat în urma alimentației greoaie de iarnă
  • Subțiază secrețiile bronșice, favorizează expectorația
  • Utilă în astm, bronșite, tuse
  • Reduce inflamațiile digestive
  • Stimulează secrețiile gastro-intestinale, biliare și pancreatice
  • Elimină deșeurile metabolice prin urină
  • Dizolvă nisipul la rinichi
  • Stimulează eliminarea acidului uric și a sărurilor, fiind benefic în gută și reumatism
  • Stopează hemoragiile
  • Reduc nivelul zahărului din sânge – recomandat în diabetul zaharat
  • Subțiază sângele
  • Ajută la eliminarea apei din țesuturi – indicat în varice, ascită, obezitate și alte afecțiuni circulatorii
  • Remediază carența de minerale și vitamine
  • Înlătură anemia și astenia de primăvară
  • Recomandat femeilor cu hemoragii uterine după naștere, menstruații abundente sau neregulate
  • Indicat în prevenirea cancerului și în tratarea tumorilor

Urzicile se pot consumă fie sub formă de ceai, salată sau suc.

Cel mai indicat este să le consumăm în stare crudă, cât sunt tinere.

Salată: 2 mâini de tulpini fragede (cu frunze), un pic de sare și zeamă de lămâie (sau oțet de mere).

Urzicile se aleg de impurități, se spală bine de mai multe ori după care se toacă fin pe un tocător de lemn.

Se presară sare și se freacă bine cu mâinile acoperite cu mănuși de cauciuc.

Salata se consumă dimineața, în cadrul unei cure de cel puțin 7 zile.

Precauții / contraindicații

  • Hipertensiune arterială
  • Nefrită
  • Insuficiență renală, inflamații renale
  • Sarcină, alăptare
  • Tratament pentru diabet