Medicina NaturistaRecomandate

Durerile de stomac mă tot deranjau și nu puteam scăpa de ele. Atunci mama mi-a recomandat aceste rețete de la bunicuța și m-au ajutat

Gastrita – o boală comună a lumii moderne, cauzată de o serie de factori: alimentație slabă, obiceiuri proaste, consum excesiv de medicamente sau infecții bacteriene.

Greață, durere, pierderea poftei de mâncare, arsuri la stomac – dacă ignorați aceste simptome, nu veți evita ulcerele sau alte consecințe neplăcute.

Dacă doriți să faceți față acestei probleme, vă oferim rețete de medicină tradițională! Amintiți-vă, totuși, că orice tratament trebuie discutat cu un gastroenterolog.

Decoct de semințe de in
Acest decoct este foarte eficient în ameliorarea simptomelor gastritei și, de asemenea, în tratamentul său general. Umpleți 1 pahar cu apă, fierbeți 5 minute și lăsați să stea 2 ore. Consumați 1 pahar de 3-4 ori pe zi înainte de fiecare masă. Când este gătită, semințele de in devin un decoct slab care înfășoară pereții stomacului și, astfel, îl protejează de efectele negative ale sucurilor gastrice. Apropo, dacă doriți să reduceți durerea gastritei, plasați un plic încălzit din semințe de in într-un loc dureros.

Suc de cartofi
Acest tratament este potrivit pentru pacienții cu gastrită cu hiperaciditate gastrică ridicată. Sucul de cartofi este bogat în proteine, aminoacizi, fibre și minerale, care vă vor ușura durerea, vă vor îmbunătăți peristaltismul și vor accelera regenerarea mucoasei. Varietatea roz de cartofi este cea mai bună alegere pentru preparare. Puteți folosi un storcător sau cartofi rase pe răzătoare.

Avertizare! Sucul de cartof este util numai în primele 10 minute, așa că pregătiți-l chiar înainte de utilizare. Consumați 1 pahar cu 30 de minute înainte de mese de 3 ori pe zi. După 10 zile, faceți o pauză și apoi repetați cu o doză crescută – 125 ml de suc.

Nu recomandăm tratament la persoanele cu fermentație excesivă în stomac și diabet.

Aloe și miere
În gastrita cronică, un amestec de suc de aloe vera și miere ajută. Se amestecă aceste ingrediente în același raport. Consumați 1-2 tone o dată pe zi cu 30 de minute înainte de mese.

Suc de cocos
O băutură utilă și miraculoasă. Are un efect pozitiv asupra stomacului bolnav, umple corpul cu vitamine esențiale și oligoelemente. Poate ameliora simptomele dureroase în primele 24 de ore și vă veți simți mult mai bine!

Amintiți-vă că alimentația necorespunzătoare, alimentația și dietele epuizante sunt principalii dușmani ai stomacului. Utilizați aceste sfaturi pentru a duce un stil de viață mai sănătos și pentru a depăși toate afecțiunile.