Medicina NaturistaRecomandate

Efectele Surprinzătoare Ale Combinației de Miere și Scorțișoară – Confirmate de Studii Recente

Atunci când mierea și scorțișoara își unesc forțele, rezultă o combinație cu proprietăți vindecătoare, eficientă în tratarea multor tipuri de afecțiuni, fără efecte adverse.

Deși un aliment dulce, mierea poate fi folosită și de bolnavii de diabet, dacă se administrează în doze corespunzătoare.

Iată ce poate fi vindecat cu ajutorul combinației de miere cu scorțișoară:

Artrita

Un studiu efectuat la Universitatea din Copenhaga a demonstrat că mierea și scorțișoara (Ceylon), administrate împreună, pot vindeca artrita.

Mai exact, medicii le-au administrat pacienților o combinație obținută dintr-o lingură de miere cu o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră, înainte de micul dejun, timp de o săptămână.CITESTE DESPRE

Rezultatul: din cei 200 de pacienți tratați, 73 de pacienți au fost complet vindecați de dureri, în interval de o lună.

Și mai impresionant este faptul că majoritatea pacienților vindecați nu puteau merge sau aveau o libertate de mișcare restrânsă, însă după terapie, efectele pozitive s-au făcut din plin resimțite, redându-le mobilitatea și diminuând semnificativ durerile.

Pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită, specialiștii recomandă și următoarele remedii:

♣ Se amestecă o parte de miere în 2 părți de apa călduță și se adaugă o linguriță de scorțișoară pudră. Cu pasta obținută se masează ușor zona afectată. Remediul va face ca durerea să cedeze în aproximativ 15 minute

♣ Persoanele care suferă de artrită pot servi zilnic, dimineața și seara, câte o cană de apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pudra.  Administrat cu regularitate, remediul poate vindeca chiar și artrita cronică.

Colesterolul

Mierea pură consumată zilnic înlătură problemele legate de colesterol.

Se adaugă 2 linguri de miere și 3 lingurițe de scorțișoară pudră în 450 ml. ceai şi se serveşte de 3 ori pe zi. În cazul pacienților cu colesterolul mare, remediul va reduce nivelul acestuia cu 10% în interval de 2 ore.

Infecțiile urinare

Într-un pahar de apă călduță se adaugă 2 linguri de scorțișoară pudră și o linguriță de miere, consumând preparatul cât încă este călduț. Va distruge toți germenii din vezică urinară.

Durerile de dinți

Se prepară o pastă dintr-o linguriță de scorțișoară pudră și 5 lingurițe de miere, aplicându-se pe dintele care doare, de 3 ori pe zi, până când dispar simptomele neplăcute.

Răcelile

Remediul este recomandat în cazurile de tuse cronică, răceală, curățând sinusurile.

Se ia o linguriță de miere călduță cu ¼ linguriță de scorțișoară pudră, timp de 3 zile.

Bolile cardiovasculare

Mierea și scorțișoara îmbunătățesc circulația sanguină, consumul cu regularitate al următorului remediu reducând dispneea și întărind ritmul cardiac. Cei care au suferit deja un atac de cord, vor lua zilnic acest remediu, pentru a preveni apariția altuia. Tratamentul reduce colesterolul din artere, salvând pacientul de riscul unui atac de cord:

Se face o pastă din miere și scorțișoară pudră. Preparatul obținut se unge pe pâine sau se unge pe clătite, în loc de gem sau dulceață. Se servește cu regularitate la micul dejun.

Indigestia

Pentru a ȋnlătura aciditatea și pentru a ajuta la digestia celor mai grele mâncăruri, este recomandat ca scorțișoara pudră să fie presărată peste 2 linguri de miere, administrate înainte de masă.

Cancerul

Fără a întrerupe tratamentul prescris de oncolog, pacienții diagnosticați cu cancer osos și de stomac vor lua zilnic o lingură de miere cu o linguriță de scorțișoară pudra, de 3 ori pe zi, timp de o lună.

Cură de slăbire

Administrat cu regularitate, remediul previne depunerea grăsimilor în organism, chiar și în cazul unei diete hipercalorice, reducând greutatea chiar și în cazul celor mai obeze persoane.

Se bea scorțișoară pudră fiartă într-o cană de apă, peste care se adaugă o linguriță de miere. Se servește în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înaintea micului dejun, și seara, înainte de culcare.

Precauţii

Se va folosi ȋntotdeauna scorțişoara Ceylon.