Medicina NaturistaRecomandate

Elixirul Care Înlătură Nicotina din Plămâni – Remediu Natural Recomandat Fumătorilor

Una dintre cele mai puternice dependențe este adicția la nicotină. Cancerul la plămâni, bronșita și pneumoniile sunt doar câteva dintre riscurile la care fiecare fumător se expune la doar câteva minute de la inhalatul primului fum.

Pentru cei care, însă, în ciuda avertismentelor, nu pot renunța la țigări, specialiștii au venit cu o soluție: un remediu natural care ajută la eliminarea substanțelor nocive și la prevenirea bolilor maligne, într-o oarecare măsură.

Remediul care curăță plămânii de nicotină

Ingrediente

2 lingurițe de curcuma (turmeric), 1 kg. ceapă, 1 litru apă, 200 gr. zahăr brun, o rădăcină de ghimbir de 4 – 5 cm curățată de coajă

Mod de preparare

În vasul cu apă se adaugă zahărul brun, iar acest amestec se pune pe foc. În continuare, se curăță ceapa, se taie în patru bucăți și se adaugă în apă. Ghimbirul, tăiat în bucățele mici se adaugă și el împreună cu cele două lingurițe de turmeric.

În momentul în care compoziția începe să fiarbă, se dă focul la minimum și se lasă până când lichidul din va scade la jumătate. Compoziția obținută se strecoară și se pune într-un borcan de sticlă. Odată răcit, preparatul poate fi păstrat la frigider.

Mod de administrare

Se vor consuma 2 lingurițe de amestec în fiecare zi: o linguriță dimineața, pe stomacul gol, și o linguriță de amestec seara, cu 2 ore înainte de culcare.

După 30 de zile de tratament cu acest remediu, depozitele de substanțe toxice vor fi înlăturate, iar plămânii vor fi mai curați.

eliminare nicotina

Elixirul Care Inlatura Nicotina din Plamani

Secretele elixirului vindecător

Pentru reducerea daunelor la nivelul celulelor tractului respirator, produse de fumat, este recomandat consumul zilnic de ceapă, usturoi și praz, ale căror puternice proprietăți antioxidante pot ajuta organismul să se refacă.

Ghimbirul și turmericul se numără printre condimentele cu proprietăți antioxidante uimitoare, proprietățile lor antiinflamatorii contribuind la reducerea iritațiilor produse de fumat la nivelul sistemului respirator.

Mai mult decât atât, turmericul se prezintă cu efect antibacterian, antiviral și anticancerigen, deținând, totodată, o varietate de acizi grași, inclusiv Omega 3, esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Cum mai poate fi eliminată nicotina din organism

Mâncarea și stilul de viață sănătos pot ajuta la eliminarea nicotinei din corp. Iată câteva alimente recomandate de medici pentru detoxifierea de nicotină:

♣ Broccoli

Conținutul bogat de vitamina B5 și C ajută la protejarea plămânilor de toxine.

Sucul de morcovi

După fumat, nicotina se păstrează în corp trei zile, afectând, printre altele, și pielea. Sucul de morcovi ajută la eliminarea substanței nocive, menținând pielea sănătoasă, toate datorită vitaminelor A, C, K și B pe care le conține.

Spanacul

Cantitatea generoasă de vitamine și acid folic stimulează eliminarea nicotinei.

Portocalele

Consumul regulat de portocale înfrânează pofta de fumat, spun cercetătorii americani. Acestea conțin vitamina C, substanță cunoscută pentru efectele pozitive împotriva fumatului.

Kiwi

Sursă bogată de vitamine A, C și E, kiwi ajută la reducerea nivelului de nicotină din organism.

Apa

Cât mai multă apă, spun oamenii de știință. Țigara deshidratează organismul, astfel că un consum ridicat de apă ajută la hidratare, la eliminarea nicotinei și chiar la potolirea dorinței de a fuma.