Medicina NaturistaRecomandate

Fierbe liliac în lapte și descoperă o rețetă memorabilă!

Vreau să vă împărtășesc o rețetă veche de sănătate și ameliorarea durerii pe care m-a învățat bunica și după ani de zile am întâlnit-o din nou. Se bazează pe flori de liliac neobișnuit de frumoase și lapte proaspăt simplu.

V-ați gândi să puneți aceste două lucruri împreună? Vă sugerăm să încercați această rețetă excepțională de lapte de liliac și veți vedea singur unicitatea ei!

Lapte liliac

Scoateți câteva crenguțe de liliac și clătiți florile cu apă rece.

Pregătiți laptele – turnați-l într-o cratiță și puneți-l pe aragaz.

Se lasa sa se incinga la foc mediu.

Adăugați treptat flori de liliac – după cum puteți vedea, este suficientă o singură crenguță.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute.

Apoi doar scurgeți florile și folosiți laptele de liliac pentru diverse probleme.

Laptele de liliac are efecte calmante, antiinflamatorii, detoxifiante si antihipertensive. De asemenea, curăță corpul de substanțe nocive.

Dacă aveți vreo boală de piele – eczemă sau psoriazis, înmuiați tifon sau un tampon de vată obișnuit în lapte liliac și aplicați pur și simplu pe zona afectată timp de 15-20 de minute. Acest lapte ameliorează mâncărimea neplăcută, durerea și, de asemenea, ajută la tratarea diferitelor boli de piele.

Același lucru este valabil și pentru durerile articulare sau reumatism – înmuiați tifonul, aplicați și lăsați-l să acționeze.

Sursa: batranete.com
Citește și: În fiecare an culeg aceste frunze. Descoperire uimitoare! Secretul meu în lupta împotriva durerilor articulare dezvăluit