Medicina NaturistaRecomandate

FLORILE DE SALCÂM sunt leac pentru peste 60 de boli și afecțiuni – tratează sistemul nervos, aparatul digestiv, bolile pulmonare si alunga depresia

Florile de salcâm, plăcute la gust şi la miros, au o mare valoare terapeutică. Preparatele pe bază de salcâm (infuzie, tinctură, pulbere) sunt alcalinizante, antispastice (acţionează asupra musculaturii netede gastrice şi pulmonare), sedative şi calmante. Datorită acestor proprietăţi, florile de salcâm au efecte calmante în afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului digestiv şi în boli pulmonare, scrie click.ro

De multă vreme este cunoscută acţiunea benefică a florilor de salcâm în tratamentul gastritelor hiperacide, ulcerului gastric şi duodenal şi al arsurilor de stomac. Mai mult, salcâmul calmează tusea convulsivă, dar şi pe cea cauzată de crizele de astm.

Terapia cu aceste flori linişteşte accesele de mânie şi de iritare, stările de anxietate şi de depresie psihică prelungită. Ca adjuvant, infuzia din flori de salcâm se recomandă în tulburări de echilibru şi de vedere. Ca pansament gastric, florile de salcâm se pot amesteca, în părţi egale, cu frunze de dud; se beau două căni de infuzie pe zi.

„Toate beneficiile oferite de preparatele din salcâm, care menţin starea de sănătate, se datorează compoziţiei chimice complexe a salcâmului care conţine numeroase substanţe active : taninuri, glucide, substanţe mucilaginoase, acaciină şi ulei volatil. Toate acestea sunt de mare ajutor pentru tratarea irascibilităţii, pentru un somn odihnitor sau pentru tulburările de memorie”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biologie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Totodată, preparatele din flori de salcâm sunt recomandate în tratamentul afecţiunilor digestive şi în combaterea crampelor musculare de natură nervoasă.

Cum se prepară, cum se administrează Ad

Infuzia se prepară din două linguriţe cu flori la o cană de 250 ml cu apă clocotită. Se acoperă 15 minute, se strecoară şi se bea câte o cană înainte de mesele principale.

Citește și:

  • Arborele de tei – Copacul care vindeca trupul si sufletul –…
  • Arborele de tei. Copacul care vindecă suflete. Toate…
  • PĂDUCELUL sau DOCTORUL INIMII cum îl numesc doctorii…

Ca pansament gastric

Se prepară o infuzie din flori de salcâm şi din frunze de dud (câte două linguriţe din fiecare) la o cană de apă clocotită. Zilnic se consumă câte două căni de infuzie călduţă, timp de o lună.

Pentru a îndepărta starea de irascibilitate, s-a dovedit utilă terapia cu un macerat preparat la rece. Leacul se prepară din două linguriţe de plantă uscată şi mărunţită şi dintr-un pahar de 200 ml cu apă plată sau cu apă de izvor. Ingredientele se lasă la macerat de seara până dimineaţa, la temperatura camerei, când lichidul se poate filtra. Leacul se bea dimineaţa, după micul dejun.

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.” Loc de comentat Ad

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”