Medicina NaturistaRecomandate

Frunze de mesteacan la macerat – reumatismul „se trage din oase” dupa acest tratament.

Putini stiu ca in unele zone de munte din Romania, mesteacanul, cu scoarta sa alb-argintie si portul sau zvelt, era considerat arbore sacru.Aceasta, poate si pentru ca din toate partile acestei plante se obtin remedii dintre cele mai puternice, contra unui numar impresionant de boli.

De pilda, cel mai bun remediu contra reumatismului la persoanele de varsta a treia este seva de mesteacan.

In medicina populara romaneasca, se recomanda sa se bea primavara, in fiecare zi, cate o cana – doua de seva de mesteacan, obtinuta prin crestarea tulpinii si punerea unei tevi colectoare in orificiul facut.

Numaidecat – se spune – reumatismul „se trage din oase” dupa acest tratament.

Mod de folosire:

in sezonul rece, se face un macerat la rece din frunze uscate de mesteacan: doua lingurite de planta macinata se pun la macerat intr-o cana (300 ml) de apa, de seara pana dimineata, cand se strecoara.

Se bea acest preparat pe stomacul gol, inaintea micului dejun.O cura dureaza minimum o luna si are puternice efecte depurative si antitoxice, precum si antiinflamatoare articulare.

Beneficiile pe care le are seva de mesteacan

Seva de mesteacan este un lichid incolor si limpede, obtinut prin colectarea sangelui de mesteacan din trunchiul copacilor in perioada primaverii. Iata cateva beneficii ale consumului de seva de mesteacan:

  1. Detoxifiere: seva de mesteacan ajuta la curatarea organismului de toxine, prin eliminarea excesului de apa, sodiu si alte substante daunatoare.
  2. Imbunatatirea digestiei: seva de mesteacan contine enzime digestive naturale care ajuta la imbunatatirea procesului de digestie si prevenirea tulburarilor digestive.
  3. Imbunatatirea circulatiei sanguine: seva de mesteacan ajuta la cresterea fluxului sanguin si la reducerea tensiunii arteriale.
  4. Efect antiinflamator: seva de mesteacan are proprietati antiinflamatorii, fiind utila in tratarea afectiunilor inflamatorii precum artrita si reumatismul.
  5. Cresterea imunitatii: consumul regulat de seva de mesteacan poate ajuta la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea bolilor.
  6. Efect antioxidant: seva de mesteacan contine antioxidanti naturali care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ.
  7. Intarirea oaselor: seva de mesteacan contine minerale precum calciu, magneziu si potasiu, care ajuta la intarirea oaselor si la prevenirea osteoporozei.

Este important sa mentionam ca seva de mesteacan trebuie consumata cu moderatie si sub supravegherea medicului, deoarece poate interactiona cu anumite medicamente sau poate cauza reactii alergice la unele persoane.

Citeste si: Urzică cu miere – întărește-ți sistemul imunitar consumând acest remediu natural