Medicina NaturistaRecomandate

FRUNZELE de NUC ‘’ard’’ grăsimile – cum trebuie folosite corect în curele de slăbire

Frunzele nucului  (Folium juglandis) se recoltează din iunie până cel mai târziu în august, când au conţinutul cel mai ridicat în substanţe active.

Frunzele conţin taninuri, flavone, acid cumarinic, acid elagic, acid clorogenic, săruri ale acidului iodhidric şi un derivat naftochinonic (juglonă).

Recoltare şi uscare

Pentru a nu vătăma arborii, nu se recoltează de pe acelaşi pom decât 2-3 kilograme de frunze proaspete, tinere.

Frunzele se usucă cât mai repede după recoltare, în strat subţire, în locuri aerisite (poduri, verande, şoproane, balcoane), ferite de soare. Se păstrează întregi/nemărunțite, în cutii de carton, pungi de hârtie sau saci de rafie.

Ajută în curele de slăbire

Prin conţinutul lor bogat în acid clorogenic, remediile din frunze de nuc sunt recomandate în curele de slăbire.

Acidul clorogenic reduce absorbţia zaharurilor în sânge. Astfel, organismul începe să folosească resursele acumulate, determinând accelerarea arderilor grăsimilor suplimentare din ţesuturi şi la nivelul ficatului, lucru ce determină slăbirea.

De un real ajutor în curele de slăbire sunt infuzia sau tinctura de frunze de nuc, preparate şi administrate astfel:

Infuzie de frunze de nuc pentru slăbit

Mod de preparare

Peste 1 linguriţă de frunze de nuc uscate şi mărunţite groscior se toarnă 250 ml. apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Pentru corectarea gustului, se poate folosi extractul fluid de lemn-dulce sau miere.

Administrare

Se bea câte 1 cană de ceai, o dată pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Tinctură de frunze de nuc pentru slăbit

Mod de preparare

în 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat obţinut în gospodărie se pun la macerat 2 linguri de frunze de nuc, uscate şi mărunţite groscior, timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi.

Se strecoară prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider, timp de alte 6 zile. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic prevăzute cu dop-pipetă. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării. Se agită flaconul înainte de utilizare.

Administrare

Se ia câte 1/2 linguriţă de tinctură diluată în puţină apă, o dată pe zi, vreme de 15 zile pe lună.

Precauţii, contraindicaţii

Preparatele cu frunze de nuc se administrează cu prudenţă în cazurile de hipertiroidie, colon iritabil, gastrită acidă. În diabetul insulino-dependent, în timpul tratamentelor cu nuc se va supraveghea foarte strict glicemia şi se vor regla dozele de insulină în permanență, pentru a împiedica apariţia hipoglicemiei.