Recomandate

Gastrita nervoasă: cum să recunoașteți și să remediați o tulburare comună cauzată de prea mult stres

Tulburările gastrice psihosomatice sunt adesea rezultatul stresului acumulat de-a lungul anilor. O viață agitată, plină de anxietăți și griji, cu siguranță nu este benefică pentru sănătatea noastră: putem considera și stresul drept inamicul numărul unu al corpului nostru.

Gastrita nervoasă este cauzată în mare măsură de perioade lungi de stres în care suntem incapabili să facem față greutății anumitor situații. O greutate care dăunează bunăstării noastre și care s-ar putea manifesta printr-o inflamație a peretelui intern al stomacului. Mulți oameni suferă de această tulburare enervantă cauzată de perioade de stres psiho-fizic intens și nu știu cum să scape de ea. În acest caz, este cu siguranță o idee bună să consultați un medic sau un gastroenterolog pentru a determina natura gastritei dumneavoastră.

De multe ori, acest tip de tulburare pare să fie cauzat de probleme emoționale; principalele simptome sunt arsuri la stomac, în special în abdomenul superior; pierderea poftei de mâncare, care poate fi uneori însoțită de greață și vărsături; o senzație de greutate și umflare abdominală, resimțită imediat după mese; o stare generală de rău.

Practic este un proces de digestie proastă cauzat de prezența unei inflamații care afectează funcția digestivă și golirea gastrică, rezultând o senzație de greutate

După cum am menționat deja, acestea sunt tulburări cauzate în principal de perioade prelungite de stres, în care se manifestă anxietatea, iritabilitatea și nervozitatea; toate acestea sunt cu adevărat distructive pentru stomacul nostru și, prin urmare, pentru sănătatea noastră. În felul nostru, cu siguranță trebuie să încercăm să ne ținem la distanță anxietățile și preocupările dacă nu dorim ca acestea să ne dăuneze sănătății, dar putem prefera și un stil de viață mai sănătos prin activitate fizică regulată. Nutriția este, de asemenea, esențială: trebuie să excludem absolut toate alimentele prăjite, grase și condimentate, deoarece acestea sunt responsabile de creșterea acidității gastrice și irită pereții stomacului. Încercați să mâncați fructe și legume în mod regulat și consultați-vă medicul dacă trebuie să utilizați orice medicament specific pentru a calma durerea și pentru a reduce aciditatea.