Medicina NaturistaRecomandate

Iată de ce siropul de gutui face miracole!

Siropul de gutui este foarte gustos și sănătos. Având un conținut ridicat de vitamina C, acest sirop ajută la întărirea imunității și tratarea răcelii. Este recomandat, în special, în sezonul rece. Folosește rețeta noastră și pregătește 8 borcane (900 ml) cu sirop de gutui. Ai nevoie doar de 2 ingrediente:

  • 4 kg gutui coapte
  • 4 kg zahăr

Spală gutuile si taie-le in 4. Îndepărtează-le cotoarele cu semințe. Taie apoi gutuile în bucăți cât mai mici. Spală foarte bine borcanele în care urmează să pui siropul de gutui.

Aranjează bucățile de gutui în borcane, apoi toarnă zahăr deasupra. Agită borcanele pentru ca zaharul să ajungă până la fundul acestora. Lasă borcanele cu gutui deoparte pentru aproximativ 2-3 zile. În acest timp fructele vor elibera zeama. Amestecă ocazional pentru ca zahărul să se dizolve.

Dupa 2-3 zile, gutuile vor lăsa atât de multă zeamă încât borcanele se vor umple. Depozitează apoi borcanele cu sirop de gutui în frigider. Poți să adaugi sirop de gutui în paharul cu apă sau în ceașca cu ceai. Îi oferă un gust deosebit de bun.